Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Αμερικανίδα Πρέσβυς Κύπρος: Η απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο όπλων δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας
[Tribune]: Αμερικανίδα Πρέσβυς Κύπρος: Η απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο όπλων δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας

[Tribune]: Αμερικανίδα Πρέσβυς Κύπρος: Η απόφαση των ΗΠΑ για μερική άρση του εμπάργκο όπλων δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειώννα προχωρήσουν σε μερική άρση του εμπάργκο πώλησης οπλικών συστημάτων που ίσχυε σε βάρος της Κύπρου δεν έχει να κάνει με την Τουρκία ή στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε.

Κληθείσα να σχολιάσει, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία, τις τουρκικές αντιδράσεις στην απόφαση των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε την Τρίτη το βράδυ από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ, είπε πως «οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Τουρκία για την απόφασή τους χθες βράδυ», παροτρύνοντας όπως μη υπάρξει μια υπερβολική αντίδραση για αυτήν.

«Η απόφαση αυτή δεν αφορά την Τουρκία.

»Αυτή η απόφαση αφορά μια μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την αντιμετώπιση παραγόντων με κακή δράση στην περιοχή», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «η Τουρκία είναι ένας πολύ πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ.

»Είναι σύμμαχος και εταίρος στο ΝΑΤΟ.

»Εκτιμούμε τη σχέση μας με την Τουρκία.

»Είναι περίπλοκη. Αλλά δεν έχουμε σχέσεις συναλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε.

Εκτιμούμε την Τουρκία ως σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, είναι εποικοδομητική για παράδειγμα μαζί μας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους έχουμε καλή συνεργασία αλλά ασφαλώς υπάρχουν και διαφορές, ανέφερε.

Η κ. Γκάρμπερ είπε πως η απόφαση των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο θα έχει ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!