Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αλκ. Στεφανής: Την Τουρκία «δεν συμφέρει ένα θερμό επεισόδιο»
[Tribune]: Αλκ. Στεφανής: Την Τουρκία «δεν συμφέρει ένα θερμό επεισόδιο»

[Tribune]: Αλκ. Στεφανής: Την Τουρκία «δεν συμφέρει ένα θερμό επεισόδιο»

Την εκτίμηση πως δεν συμφέρει την Τουρκία το θερμό επεισόδιο εξέφρασε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η Τουρκία «δεν θέλει θερμό επεισόδιο, δεν την συμφέρει ένα θερμό επεισόδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής μιλώντας στο «Θέμα 104,6», επισημαίνοντας τον απόηχο που έχει στην Άγκυρα η σκληρή στάση που επιδεικνύει η Αθήνα το τελευταίο διάστημα έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

«Ο Ερντογάν μας υπολογίζει πάρα πολύ, ιδιαίτερα μετά την ευθύς εξ αρχής σκληρή μας στάση. Αυτό τον προβληματίζει πάρα πολύ» επισήμανε ο υφυπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αρχής γενομένης από τον Έβρο στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου όπου οι Ελληνικές Αρχές μπλόκαραν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών.

Το σενάριο της στρατιωτικής εμπλοκής

«Ο πυλώνας ισχύος της άμυνας είναι ο τελευταίος που εμπλέκεται σε μια κρίση» υπογράμμισε, ο κ. Στεφανής, κληθείς να σχολιάσει το πόσο πιθανό είναι το σενάριο στρατιωτικής εμπλοκής.

Η κατάσταση από την απέναντι πλευρά είναι όπως κάθε μέρα, είναι ήρεμη, εξήγησε για τον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα ο κ. Στεφανής, ξεκαθαρίζοντας ότι τίποτα δεν θυμίζει την εικόνα του περασμένου Φεβρουαρίου-Μαρτίου, με χιλιάδες μετανάστες να ωθούνται από την Τουρκία στις Καστανιές Έβρου και να προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Για κάθε δράση τουρκική, για κάθε σενάριο, υπάρχουν δράσεις δικές μας, εξήγησε ακόμη ο κ. Στεφανής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!