Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ακιντζί: Ο Ερντογάν θέλει να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα
[Tribune]: Ακιντζί: Ο Ερντογάν θέλει να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα

[Tribune]: Ακιντζί: Ο Ερντογάν θέλει να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα

Η λύση δύο κρατών είναι μια ρητορική που το περιεχόμενό της δεν μπορεί να συμπληρωθεί και αποτελεί έναν ενδιάμεσο σταθμό στον δρόμο που οδηγεί στην προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία, δήλωσε ο τέως κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Ακιντζί μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι η ρητορική για λύση δύο κρατών είναι η ίδια με τις γνωστές θέσεις του μακαρίτη Ραούφ Ντενκτάς.

Χαρακτήρισε δε «θολή» ακόμα την στάση των Ελληνοκυπρίων στο θέμα της πολιτικής ισότητας και πρόσθεσε ότι δεν περιμένει αποτέλεσμα από την Γενεύη με αυτή την στάση.

Κληθείς να σχολιάσει την άτυπη πενταμερή διάσκεψη στο τέλος του μήνα, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι η διαδικασία που είχε εκτροχιαστεί, τέθηκε ξανά στις ράγες της κατά την συνάντηση του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 2019, «όμως δεν επωφεληθήκαμε πολύ από τα αποτελέσματα εκείνης της συνάντησης».

«Δεν υπάρχει τελεία στην διπλωματία, υπάρχει άνω τελεία.

»Αλλά αν η τουρκική πλευρά δεν αλλάξει την στάση της για δύο κράτη στη Γενεύη, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα ενόσω συνεχίζεται η θολούρα των Ελληνοκυπρίων στο θέμα της πολιτικής ισότητας.

»Δεν υπάρχει κοινό έδαφος».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο χαρακτήρισε καλή εξέλιξη το ότι Μπαρμπαρός και τα άλλα πλοία αποτραβήχτηκαν στα λιμάνια.

«Καταβάλλεται προσπάθεια να κτιστεί καλή σχέση με την ΕΕ.

»Όμως, στην ΕΕ δεν υπάρχει μια στάση που αγκαλιάζει την Τουρκία.

»Και η Τουρκία βιώνει δυσκολίες από την άποψη της δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!