Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής: Δεν υπήρξε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
[Tribune]: Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής: Δεν υπήρξε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

[Tribune]: Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής: Δεν υπήρξε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της έκτακτης Συνόδου Κορυφής χωρίς να βρεθεί συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη επταετία.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παραδέχθηκε τη μη ύπαρξη συμφωνίας: «Εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να έλθουμε σε συμφωνία. Δυστυχώς σήμερα αυτό δεν κατέστη δυνατό». Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, παραδέχτηκε ο Μισέλ.

«Κατέστη σαφές πως οι διαφορές μας ήταν πολύ μεγάλες για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Γι αυτό και ολοκληρώσαμε τις αποψινές διαβουλεύσεις», είπε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει μια καθορισμένη ημερομηνία για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα ασχοληθεί με το θέμα.

«Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, θα αποφασίσει για το πότε θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος έπειτα από διμερείς διαβουλεύσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μετά το αδιέξοδο, η Κομισιόν – και όχι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο- ανέλαβε να καταρτήσει ένα νέο έγγραφο εργασίας το οποίο προβλέπει δαπάνες στο ύψος του 1,069% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ (Η αρχική πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου περιλάμβανε 10 επιπλέον δις. ευρώ).

Επίσης, βάσει της ανεπίσημης αυτής πρότασης η Κοινή Αγροτική Πολιτική θα χρηματοδοτηθεί με επιπλέον δύο δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αυξάνεται και η χρηματοδότηση για το κλίμα. Τελικά απ ότι φαίνεται η εν λόγω τεχνική πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση από τους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!