Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Αχαΐα: Τα σχολεία μετάδοσης κορωνοϊού και υγειονομικές βόμβες – Γονείς έκλεισαν σχολεία
[Tribune]: Αχαΐα: Τα σχολεία μετάδοσης κορωνοϊού και υγειονομικές βόμβες – Γονείς έκλεισαν σχολεία

[Tribune]: Αχαΐα: Τα σχολεία μετάδοσης κορωνοϊού και υγειονομικές βόμβες – Γονείς έκλεισαν σχολεία

Σε εφιάλτη μετατράπηκε τελικά για την Πάτρα αλλά και για όλο το νομό Αχαΐας όπως δείχνουν πλέον τα επίσημα στοιχεία, η απόφαση των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων που είχε σαν αποτέλεσμα αυτά να μετατραπούν σε εστίες μετάδοσης κορωνοϊού όπως αναφέρει το patrastimes.gr .

Το γεγονός ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος Βρετανίας φαίνεται ότι μεταδίδεται με μεγαλύτερη ευκολία στα παιδιά από ότι ο ιός στην πρώτη του εκδοχή, αποτέλεσε τον παράγοντα για να μετατραπούν οι σχολικές μονάδες σε υγειονομικές βόμβες.

Αυτή η εκτίμηση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η περιοχή σε απρόβλεπτες καταστάσεις, με αποτέλεσμα τα σχολεία και οι μικροί μαθητές που μέχρι πρότινος θεωρούντο παράγοντες που δεν ανησυχούν την κοινότητα, να αποτελούν απειλή για αυτή.

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία της Πάτρας έκλεισαν εσπευσμένα από χθες Δευτέρα μετά την απόφαση της πολιτείας για ακόμα πιο σκληρό lockdown η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς η απόφαση δεν συμπεριέλαβε και τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της Αχαΐας.

Στα απίστευτα όμως αληθινά και οι περιπτώσεις όπου εκπαιδευτικοί οι οποίοι μένουν στην Κόκκινη λόγω κορωνοϊού Πάτρα, συνέχιζαν να μεταβαίνουν στο σχολείο που διδάσκουν εκτός ιστού της αχαϊκής πρωτεύουσας, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές στα Λουσικά, στου Άρλα, του Λάπα, τον Ριόλο και τα Καλάβρυτα.

Η διασπορά του κορωνοϊού είχε κάνει σε πολλές περιοχές την κοινωνία να παγώσει, ενώ την ίδια ώρα οι γονείς υπήρξαν περιπτώσεις που επέβαλαν το κλείσιμο των σχολείων μετά την καταγραφή σε αυτά κρουσμάτων κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!