Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: 21 πολίτες έστειλαν εξώδικο στον Σταϊκούρα – Τι ζητούν
[Tribune]: 21 πολίτες έστειλαν εξώδικο στον Σταϊκούρα – Τι ζητούν

[Tribune]: 21 πολίτες έστειλαν εξώδικο στον Σταϊκούρα – Τι ζητούν

Εξώδικο απέστειλαν 21 έλληνες πολίτες προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να διεκδικήσει τη ζημιά, την οποία προξένησε η Novartis στο ελληνικό Δημόσιο και την υλική και ηθική ζημιά που υπέστη ο ελληνικός λαός.

Οι 21 πολίτες στο εξώδικο αφήνουν αιχμές έναντι της κυβέρνησης και προειδοποιούν ότι θα αναζητήσουν τυχόν ευθύνες και παραλείψεις, μέσω της Δικαιοσύνης.

Επίσης, υπενθυμίζουν με νόημα, τη ζημιά που έχει προκαλέσει η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία στο ελληνικό Δημόσιο και ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

«Με βάση όσα η Novartis έχει πλέον συνομολογήσει διακινήθηκαν συνολικά «μίζες» περίπου 50 εκατ. ΕΥΡΩ, ενώ η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που εστάλη στην Βουλή των Ελλήνων (6. 2.2018), ξεπερνά τα 3 δισ. € για την περίοδο 2000 έως και το 2014», σημειώνουν.

Με το εξώδικό τους οι 21 πολίτες, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, να διεκδικήσει αποζημίωση από τον φαρμακευτικό κολοσσό, ακόμα και προβεί σε δήμευση της περιουσίας της εταιρίας.

Ολόκληρο το εξώδικο:

Μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ, που καταλόγισαν στην Novartis Hellas συνωμοσία με εσκεμμένη πρόθεση να διαπράξει αδίκημα κατά των ΗΠΑ με σκοπό:

ι) τον επηρεασμό ενεργειών και αποφάσεων του αλλοδαπού αξιωματούχου στο πλαίσιο της επίσημης ιδιότητάς του,

ii) την προτροπή προς τον αλλοδαπό αξιωματούχο να πράξει και να παραλείψει ενέργειες κατά παράβαση της νόμιμης υποχρέωσης του ως άνω αξιωματούχου ,

iii) την διασφάλιση οιουδήποτε αθέμιτου πλεονεκτήματος,

iv) την προτροπή προς τον αλλοδαπό αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του προς μία αλλοδαπή κυβέρνηση και αρχές και υπηρεσίες για να επιδράσει και επηρεάσει με αυτόν τον τρόπο ενέργειες και αποφάσεις της κυβέρνησης και αρχών και υπηρεσιών, ώστε να βοηθήσει την NOVARTIS HELLAS στην απόκτηση και διατήρηση του επιχειρηματικού οφέλους κατά την άσκηση της επιχειρηματικής (κερδοσκοπικής) δραστηριότητάς της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!