Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: 16% η ύφεση το β΄ τρίμηνο εκτιμά τώρα ο Σταϊκούρας – Στα ταμεία έχουμε 37,5 δισ. ευρώ
[Tribune]: 16% η ύφεση το β΄ τρίμηνο εκτιμά τώρα ο Σταϊκούρας – Στα ταμεία έχουμε 37,5 δισ. ευρώ

[Tribune]: 16% η ύφεση το β΄ τρίμηνο εκτιμά τώρα ο Σταϊκούρας – Στα ταμεία έχουμε 37,5 δισ. ευρώ

Κατά 16% αναμένεται να συρρικνωθεί η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ως αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης των εσόδων από τον τουρισμό και την εστίαση.

«Φαίνεται πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο τουρισμός δεν υφίσταται.

»Ξεκίνησε τώρα να κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα», είπε ο κ. ο Σταϊκούρας στον ρ/σ «Πρώτο Θέμα».

«Η εκτίμηση για το δεύτερο τρίμηνο είναι συρρίκνωση της τάξεως του 16%», είπε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα «προσδοκούμε ύφεση έως 8%» για το σύνολο του 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σήμερα σε 37,5 δισ. ευρώ, αυξημένα σε σχέση με τα μέσα Μαρτίου, κάτι που εξηγείται από το γεγονός ότι «βγήκαμε δύο φορές με επιτυχία στις αγορές, συν ότι κάναμε μεγαλύτερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων και λάβαμε 5+2 δισ. ευρώ».

Είπε επίσης ότι το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί νέα έξοδος στις αγορές και δεν θα υπάρξουν εισροές, διαβεβαίωσε, όμως, ότι «δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα, ακόμα και εάν υπάρξει δεύτερο κύμα».

Εκτίμησε πως η οικονομία θα αρχίσει ουσιαστικά να λειτουργεί έως το τέλος του Ιουνίου, αν και όχι με τον βέλτιστο τρόπο.

Για τη β’ φάση της «επιστρεπτέας προκαταβολής», είπε ότι έως σήμερα έχουν μπει στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ περίπου 118.000 επιχειρήσεις και, λόγω της παράτασης, οι εκταμιεύσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 7- 10 Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!