Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: 15χρονος εμπνευσμένος από το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε χτύπημα στη Βρετανία
[Tribune]: 15χρονος εμπνευσμένος από το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε χτύπημα στη Βρετανία

[Tribune]: 15χρονος εμπνευσμένος από το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε χτύπημα στη Βρετανία

Ένα 15χρονο αγόρι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αφοπλιστεί από το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων εμπνευσμένων από τo Ισλαμικό Κράτος, τις οποίες προετοίμαζε, αφού ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα σε λίγους μήνες.

Ο δικαστής άκουσε ότι η ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους γέμισε ένα μεγάλο κενό στη ζωή του και τον έκανε να νιώθει ξεχωριστός.

Ο έφηβος, ο οποίος δεν μπορεί να κατονομαστεί λόγω της ηλικίας του, πειραματίστηκε με βόμβες μολότοφ στην κρεβατοκάμαρά του κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορονοϊού, νωρίτερα αυτό το έτος.

Ηχογράφησε επίσης μια σειρά βίντεο όπου έλεγε ότι θα κάνει ιερό πόλεμο και φάνηκε να υποκινεί άλλους να ξεκινήσουν τις δικές τους επιθέσεις.

Μια κριτική επιτροπή απέσυρε την κατηγορία προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας από το αγόρι.

Το δικαστήριο, ωστόσο άκουσε ότι ανέπτυξε γρήγορα ακραίες απόψεις που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος στις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν ήταν 14 ετών.

Γενικά, ανώτεροι αξιωματικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το lockdown λόγω COVID-19 θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στη διαδικτυακή ριζοσπαστικοποίηση.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης είπε ότι το αγόρι είχε ερευνήσει πώς να φτιάξει διαφορετικά είδη δυνητικά θανατηφόρων συσκευών και είχε πειραματιστεί με την ιδέα της χρήσης όπλου.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του, το αγόρι είπε ότι δεν εννοούσε αυτό που είπε στα βίντεό του και ότι είχε μάθει την ορολογία τζιχάντι από την μαύρη κωμωδία Four Lions.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!