Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Τζια: όλα όσα αξίζει να δείτε

[TravelStyle]: Τζια: όλα όσα αξίζει να δείτε

Η Τζιά ή Κέα είναι ένα πανέμορφο νησάκι των Κυκλάδων και το πιο κατοικήσιμο νησί στην Αττική. Η παλιά ονομασία του νησιού ήταν Υδρούσα, όμως μετά την Τουρκοκρατία επικράτησε το όνομα Τζιά. Η ομάδα του travelstyle.gr έψαξε και βρήκε για σας όλα όσα αξίζει να δείτε στην πανέμορφη Τζιά.

Επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Παναγίας της Καστριανής

Σύμφωνα με την παράδοση, γύρω στο 1700 μ.Χ. ένα έντονο φως τράβηξε την προσοχή κάποιων βοσκών. Μετά από αρκετό σκάψιμο, βρήκαν την εικόνα της Παναγίας κι έχτισαν μια μικρή εκκλησία που ακόμα στέκει στο ίδιο σημείο. Εκτός από ένα μνημείο μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας, το Μοναστήρι της Παναγίας της Καστριανής είναι κι ένα σημείο που προσφέρει απέραντη θέα προς τη θάλασσα.

Εξερευνήστε την Ιουλίδα, την πρωτεύουσα της Τζιάς

Η πρωτεύουσα ή Χώρα της Τζιάς είναι η Ιουλίδα. Όπως πολλές άλλες ιστορικές πόλεις των Κυκλάδων, έτσι και στην Ιουλίδα, δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα στους πεζοδρομημένους δρόμους αλλά μόνο οι πεζοί και τα γαϊδουράκια. Θα μαγευτείτε από το ηλιοβασίλεμα από το λόφου που μοιάζει σαν να προστατεύει την παλιά πόλη. Η πόλη είναι κτισμένη με τρόπο ώστε να απέτρεπε τις εισβολές των πειρατών.

Η πόλη έχει μια ξεχωριστή γοητεία. Σε αντίθεση με τις άλλες χώρες των Κυκλάδων, δεν έχει αυτό το εκτυφλωτικά ολόλευκο χρώμα, ενώ τα κτίριά της είναι κάπως πιο ταλαιπωρημένα από το χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!