Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Σαββατοκύριακο: Σας βρήκαμε τις μονοήμερες που μπορείτε να πάτε για μπάνιο ή βόλτα

[TravelStyle]: Σαββατοκύριακο: Σας βρήκαμε τις μονοήμερες που μπορείτε να πάτε για μπάνιο ή βόλτα

Φύγαμε για εκδρομή! Ξεσκεπάσαµε τους πιο αγαπηµένους και κοντινούς στην πρωτεύουσα προορισµούς. Επικεντρωθήκαµε στα… καλύτερα και σου προτείνουµε όλες εκείνες τις βόλτες και τα μέρη για μπάνιο που θα σε κάνουν να µπεις αµέσως στην πιο αισιόδοξη διάθεση μακριά από την κλεισούρα των τελευταίων ημερών.

Σούνιο

Ηλιοβασίλεμα από τον ναό του Ποσειδώνα μπορεί προς το παρόν να μην έχει (18 Μαΐου θα ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι, αν όλα πάνε καλά) έχει όμως φανταστικές παραλίες γύρω του, με πρώτη και καλύτερη την τέλεια αμμουδιά που θα βρεις στους χάρτες ως «παραλία Σουνίου».

Απέχοντας μόλις 68 χλμ. από την Αθήνα και είναι ιδανικός προορισμός για μια μονοήμερη οικογενειακή εκδρομή, καθώς συνδυάζει την επίσκεψη στο μοναδικού κάλλους αρχαιολογικό χώρο με τη σαγηνευτική θέα στο καθάριο Αιγαίο Πέλαγος.

Φτάνοντας στο Σούνιο θα δείτε τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα. Παράλληλα με την ανέγερση του Παρθενώνα, ξεκίνησε και αυτή του ναού του Ποσειδώνα, το 444 π.Χ. Σε τέσσερα μόλις χρόνια, το 440 π.Χ. ο ναός ήταν έτοιμος. Ο ναός χωρίζεται σε τρία μέρη, τον πρόναο, το σηκό, με το λατρευτικό άγαλμα του θεού και τον οπισθόδομο, όπου φυλάσσονταν τα αφιερώματα και το “ποσειδωνιακό χρήμα” από τα μεταλλεία του Λαυρίου. Ο πρόναος και ο οπισθόδομος καταλήγουν σε δύο κίονες μεταξύ παραστάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!