Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Τα πανέμορφα μωβ δέντρα που στολίζουν έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήνας

[TravelStyle]: Τα πανέμορφα μωβ δέντρα που στολίζουν έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήνας

Κλαριά γεμάτα με υπέροχα μωβ ανθάκια γέρνουν λες και πέφτουν πάνω από το γραφικό μονοπάτι δημιουργώντας ένα τοπίο ονειρικό. Ποια είναι αυτά τα υπέροχα μωβ δέντρα που στολίζουν έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήνας ;

Οι περαστικοί σταματούν στο δρόμο δίπλα από το Ζάππειο και χαζεύουν με τις ώρες το μαγευτικό θέαμα και να φωτογραφίσουν τα πανέμορφα μωβ δέντρα που μοιάζουν σαν να προσπαθούν να αγκαλιαστούν σχηματίζοντας μια όμορφη μωβ καμάρα.

Γιακαράντα, το υπέροχο δέντρο με το εξωτικό όνομα

Το εντυπωσιακό δέντρο με τα μωβ λουλούδια έχει την ονομασία “γιακαράντα” ή “τζακαράντα”. Πρόκειται για αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό που ανήκει στο γένος της Ιακαράνδης, της οικογένειας των Βιγνονιοειδών. Η καταγωγή του φυτού είναι από τις Δυτικές Ινδίες και την Αμερική.

Τα δέντρα αυτά είναι αυτοφυή ή καλλιεργημένα. Φυτεύονται συνήθως για καλλωπιστικούς σκοπούς, αφού είναι πολύ εντυπωσιακά χάρη στο ύψος τους, τα καταπράσινα φύλλα τους και, φυσικά, τα πανέμορφα μωβ ανθάκια τους που πέφτουν σαν πέπλο πάνω από τα πεζοδρόμια.

Διαβάστε και Αθήνα αλλαγές: Έρχονται νέοι ποδηλατόδρομοι. Πως θα μετατραπεί το κέντρο

Οι γιακαράντες φυτρώνουν κυρίως στη Νότια Αμερική, στις Μπαχάμες, την Κούβα και την Καλιφόρνια, στην Ασία αλλά και τη Νότια Αφρική. Γι’ αυτό και η παρουσία τους στο κέντρο της Αθήνας δημιουργεί μια εντυπωσιακή κι εξωτική εικόνα!

Οι γιακαράντες στην Αθήνα

Εκτός από το Ζάππειο, όπου το τοπίο με τις γιακαράντες μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, τα πανέμορφα δέντρα στολίζουν κι άλλους δρόμους ή περιοχές της πρωτεύουσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!