Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [TravelStyle]: Υπέροχα κτίρια σε λόφους που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από χολιγουντιανή ταινία!

[TravelStyle]: Υπέροχα κτίρια σε λόφους που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από χολιγουντιανή ταινία!

Μοναδικά κτίρια , υπέροχα δείγματα αρχιτεκτονικής χτισμένα πάνω σε λόφους που όταν τα βλέπεις νομίζεις ότι έχουν ξεπηδήσει από χολιγουντιανή ταινία!

Εγκαταλελειµµένα κάστρα, ορεινά καταφύγια, παρεκκλήσια… οικοδομήματα που υµνούν την αρχιτεκτονική και σε συνδυασµό µε το περιβάλλον τοπίο συνθέτουν εικόνες που νοµίζεις ότι έχουν ξεπηδήσει από το παρελθόν ή αποτελούν σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας!

Όταν και αν βρεθείτε σε κάποια από τα παρακάτω µέρη του κόσµου, θα αντικρίσετε µερικά από τα πιο εντυπωσιακά δείγµατα αρχιτεκτονικής που είναι xτισµένα πάνω σε λόφους. Εµείς φτιάξαµε µια λίστα µε τα ωραιότερα και σας τα παρουσιάζουµε!

01. Το μεσαιωνικό κάστρο Eltz στο παλατινάτο της Ρηνανίας στη Γερμανία παραμένει στα χέρια της ίδιας οικογένειας εδώ και αιώνες και είναι ένα από τα λίγα που έχουν επιβιώσει τριάντα χρόνια πολέμου.

02. Χτισμένο σε ύψος σχεδόν 3.350 μέτρα, το Tracuit Hut στο Valais είναι η ιδανική αφετηρία για να ανεβείτε το Swiss Pennine Alps’ Bishorn, το Weisshorn και το Tête de Milon.

03. Κατά μήκος των κορυφών Tre Cime di Lavaredo στους Δολομίτες βρίσκεται το Καταφύγιο (Rifugio) Locatelli, όπου όσοι ταξιδεύουν με σακίδιο στην πλάτη μπορούν να ξεκουραστούν και να εξερευνήσουν τις σήραγγες που χρησίμευαν ως κρυψώνες στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

04. Ένα καταφύγιο στις Άλπεις στην κορυφή του όρους Skuta στη Σλοβενία ανυψώθηκε και τοποθετήθηκε από τον στρατό και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα. Διαθέτει επένδυση από γυαλί και μπετόν και στηρίζεται γερά πάνω στην επιφάνεια του βράχου με μεταλλικούς αρμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRAVELSTYLE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!