Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: ΤΩΡΑ: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την 13η Διεθνή Ποδηλατοδρομία (ΦΩΤΟ & VIDEO)
[Thestival]: ΤΩΡΑ: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την 13η Διεθνή Ποδηλατοδρομία (ΦΩΤΟ & VIDEO)

[Thestival]: ΤΩΡΑ: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την 13η Διεθνή Ποδηλατοδρομία (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Δόθηκε η έναρξη για τη 13η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, από το πάρκο της ΧΑΝΘ.

Δεκάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και το Ελεύθερο Σώμα.

Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Τερζόπουλος, μέλος της συλλογικότητας Gymnosophy επισήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, ελευθερίας έκφρασης, ελεύθερης κατασκήνωσης και ξεκαθάρισε ότι “λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ“. Επίσης τόνισε την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη φιλική προς το ποδήλατο. “Κάνοντας ποδήλατο συμβάλλεις σε πολλά ζητούμενα“, είπε.

Σε ανακοίνωση σχετική με την όλη δράση αναφέρεται: “Τα δικαιώματα στην απόλαυση και προστασία της φύσης, στην οικονομική βιωσιμότητα, τόπων και ανθρώπων, της ελεύθερης διακίνησης, διαμονής και ανάπτυξης της προσωπικότητας, και της ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, είναι καταχωρημένα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε”.

Πριν από την εκκίνηση υπήρχαν διάφορες δράσεις και ορισμένοι συμμετέχοντες επέλεξαν να γράψουν συνθήματα πάνω στο σώμα τους (bodypainting) αναφορικά με τις φυλετικές διακρίσεις, τον ρατσισμό, το περιβάλλον και το κλίμα με τη συνοδεία μουσικής, στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και προστασίας της φύσης.

Αμέσως μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!