Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για το περιβάλλον και για μια πράσινη πόλη (ΦΩΤΟ & VIDEO)
[Thestival]: Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για το περιβάλλον και για μια πράσινη πόλη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

[Thestival]: Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για το περιβάλλον και για μια πράσινη πόλη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Με τα ποδήλατά τους και με πανό κατά του νομοσχεδίου για το περιβάλλον από την κυβέρνηση αλλά και για μια οικολογική πόλη δεκάδες Θεσσαλονικείς συμμετέχουν αυτήν την ώρα στην ποδηλατοπορεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο κέντρο της πόλης.

Σημείο έναρξης ήταν ο Λευκός Πύργος, όπου οι ποδηλατοδρομείς συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

“Έχει τρεις στόχους η ποδολατοπορεία. Πρώτον, ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, το οποίο το κρίνουμε αντιπεριβαλλοντικό. Δεύτερον, θελουμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, το γεγονός ότι στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ θα καίγονται απορρίμματα, η οποία τακτική αποτελεί αναγχρονιστική σύμφωνα με τις νέες μεθόδους. Τρίτον, διεκδικούμε την συμμετοχή πολιτών στη διαμόρφωση νέων ποδηλατικών δρόμων και όχι αναβάθμιση των υφιστάμενων που δεν προωθούν το ποδήλατο, αλλά το υποβαθμίζουν”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περικλής Χατζηνάκος, διαχειριστής του έργου Κοινά Υπό Κατοίκηση.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τερζόπουλος, μέλος της συλλογικότητας Gymnosophy σημείωσε πως θα κατατεθεί ψήφισμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στο ΥΜΑΘ που έχει πάνω από 6.000 χιλιάδες υπογραφές.

“Ζητάμε ένα ασφαλές δίκτυο ποδηλάτων και μάλιστα διπλής κατεύθυνσης αμφίδρομο. Να ενώνει τις γειτονιές με το κέντρο και μεταξύ τους και να είναι κατασκευασμένο με ασφαλή τρόπο. Να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και να είναι ανταγωνιστικό προς τα αλλά μέσα. Τέλος, ζητάμε να γίνει ένα Συμβούλιο Ποδηλατικής Πολιτικής”, είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!