Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση καλλιτεχνικών σωματείων την Πέμπτη – Ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου
[Thestival]: Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση καλλιτεχνικών σωματείων την Πέμπτη – Ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου

[Thestival]: Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση καλλιτεχνικών σωματείων την Πέμπτη – Ζητούν μέτρα στήριξης του κλάδου

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν άνθρωποι του Πολιτισμού και των Τεχνών, εκφράζοντας ανησυχία για την επιβίωσή τους και διεκδικώντας μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους στον κλάδο, καθώς αποτελούν ακόμη ένα θύμα των οικονομιών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ΚΘΒΕ αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα στις 19.30.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν σειρά αιτημάτων όπως επιδόματα και ελαφρύνσεις από τις δεκάδες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν μείνει στον αέρα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πανδημία χτύπησε το χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού, που επέβαλλε η Κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου συμβάλαμε με την Τέχνη μας και με όλες μας τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας .

Μείναμε σπίτι, αλλά ΔΕ μείναμε σιωπηλοί!

Από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε όλοι οι συνάδελφοι να ενταχθούν στα ελάχιστα μέτρα στήριξης, τα σωματεία μάζεψαν χιλιάδες υπογραφές, πήραν καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, έκαναν κινητοποιήσεις. Είναι θετικό ότι σε αυτές τις συνθήκες εκατοντάδες συνάδελφοι απευθύνθηκαν, γράφτηκαν και έδρασαν μέσα από τα σωματεία τους, γιατί ο καθένας μόνος του, είναι ανίσχυρος. Εκφράσαμε τη συμπαράσταση μας στο δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!