Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” μπαίνουν στα σχολεία της χώρας
[Thestival]: Τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε”  μπαίνουν στα σχολεία της χώρας

[Thestival]: Τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” μπαίνουν στα σχολεία της χώρας

Οι δύο ιστορίες κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης» και «Το μυστικό της Νίκης 2-Η περιπέτεια του Βίκτωρα», τις οποίες εμπνεύστηκε και υλοποίησε η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη έχουν λάβει τη θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δύο ιστορίες μπορούν να αποτελέσουν συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το «Μυστικό της Νίκης», η πρώτη ιστορία 3D κινουμένων σχεδίων, έχει για πρωταγωνίστρια τη Νίκη, ένα μικρό κοριτσάκι που δέχεται επίσκεψη από έναν μεγάλο κύριο, ο οποίος φαίνεται να έχει άλλες διαθέσεις από εκείνες τις απλές, τις φιλικές. Όταν ο «φίλος» κάποια στιγμή φανερώνει τις διαθέσεις του και προτείνει στο κοριτσάκι να το αγγίξει στο εσώρουχο, αυτό αρνείται γνωρίζοντας τον «κανόνα του εσωρούχου».

«Η περιπέτεια του Βίκτωρα, η δεύτερη ιστορία έχει για πρωταγωνιστή τον Βίκτωρα, ένα αγόρι του δημοτικού που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα μεγαλύτερο (16χρονο αγόρι), καθώς θύτες σεξουαλικής κακοποίησης είναι συχνά μεγαλύτερα αγόρια.

Με το υπ’ αριθμόν 34/16-06-2015 για τη Νίκη και το υπ’ αριθμόν 11/27-02-2020 για τον Βίκτωρα απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αποφασίστηκε, ότι οι δύο ιστορίες μπορούν να προβάλλονται και να αξιοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!