Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Στη Θεσσαλονίκη η 14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ
[Thestival]: Στη Θεσσαλονίκη η 14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ

[Thestival]: Στη Θεσσαλονίκη η 14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ

Τη 14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (14th South Eastern European Mathematical Competition for University Students -SEEMOUS 2020) διοργανώνει το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Η Μαθηματική Ολυμπιάδα ξεκινά στις 3 Μαρτίου 2020 και ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου 2020. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στις 11.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων θα γίνουν κατά τη διάρκεια δεξίωσης το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 20.30, στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 9.30, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Θα συμμετάσχουν φοιτητές/φοιτήτριες από Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και του Τουρκμενιστάν. Από την Ελλάδα, εκτός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχουν φοιτητές/φοιτήτριες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος φοιτητές/φοιτήτριες που βρίσκονται στα πρώτα δύο έτη των σπουδών τους. Η εξέταση γίνεται στα γνωστικά αντικείμενα του απειροστικού λογισμού και της γραμμικής άλγεβρας (βασικά μαθήματα σχεδόν για όλες τις θετικές επιστήμες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!