Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Σήμερα η 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη
[Thestival]: Σήμερα η 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

[Thestival]: Σήμερα η 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Η 13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Με εκκίνηση την πλατεία ΧΑΝΘ δεκάδες ποδηλάτες αναμένεται να ξεχυθούν στην πόλη, σε γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και το Ελεύθερο Σώμα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19.00, νωρίτερα θα υπάρξουν δράσεις και δρώμενα ενώ μετά την ποδηλατοδρομία θα διοργανωθούν μουσικές εκδηλώσεις.

Στην σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Με πρόσχημα την πανδημία του Κορονοϊού, νησιά και άλλοι δήμοι στην Ελλάδα που παραδοσιακά είχαν έντονη παρουσία της Ελεύθερης Κατασκήνωσης, όπως η Σαμοθράκη, Ανάφη, Νάξος, Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Αγκίστρι… ανακοινώνουν πως φέτος δεν θα δείξουν καμία ανοχή και θα την απαγορεύσουν αυστηρά!

Όμως τα δικαιώματα στην απόλαυση και προστασία της φύσης, στην οικονομική βιωσιμότητα, τόπων και ανθρώπων, της ελεύθερης διακίνησης, διαμονής και ανάπτυξης της προσωπικότητας, και της ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, είναι καταχωρημένα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε!

Επιπλέον αντίθετα με τις αμφίβολες συνθήκες υγιεινής που μπορεί να έχουν τα οργανωμένα καταλύματα, με τους κλειστούς χώρους και τα πολυ-χρησιμοποιημένα αντικείμενα, η Ελεύθερη Κατασκήνωση προσφέρει ατομικό εξοπλισμό, ευέλικτες αποστάσεις, φρέσκο καθαρό αέρα, τις ευεργετικές αντι-μικροβιακές ιδιότητες του ήλιου, και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού με την φωτοσύνθεση της Βιταμίνης D. Ενώ άλλη μια οικονομική κρίση και κύμα ανεργίας λόγω πανδημίας, καταστούν την Ελεύθερη Κατασκήνωση μια πολύ σημαντική δυνατότητα διεξόδου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!