Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: ΜΜΘ: Θερινό πρόγραμμα και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων σε συνεργασία με την ΠΚΜ
[Thestival]: ΜΜΘ: Θερινό πρόγραμμα και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων σε συνεργασία με την ΠΚΜ

[Thestival]: ΜΜΘ: Θερινό πρόγραμμα και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων σε συνεργασία με την ΠΚΜ

Με αφορμή την ανακοίνωση του θερινού καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας συνέντευξη τύπου, όπου τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο πρόεδρος Βασίλης Γάκης και το Δ.Σ. του ΟΜΜΘ αναφέρθηκαν και σε διάφορα άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στις δράσεις αλλά και στα μελλοντικά σχέδια για το κτίριο του ΜΜΘ.

Ο κ. Γάκης, αφού παρουσίασε τα μέλη του Δ.Σ., έκανε αρχικά έναν απολογισμό της έντονης δραστηριότητας του Μεγάρου κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Όπως σημείωσε, μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάστηκαν συνολικά περίπου 70 διαφορετικές εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες μεταδόθηκαν διαδικτυακά με πολύ μεγάλη επιτυχία (πάνω από 75.000 θεάσεις, τεράστια αύξηση στην επισκεψιμότητα του καναλιού του ΟΜΜΘ στο youtube και στην απήχηση στα social media του Μεγάρου).

Όπως τόνισε ο ίδιος, «πέραν της προσφοράς καλλιτεχνικού έργου στο κοινό μας, το σημαντικότερο ήταν πως, ανταποκρινόμενοι στην παρότρυνση της Υπουργού Πολιτισμού, συμβάλαμε στην οικονομική στήριξη καλλιτεχνών της πόλης και εργαζομένων στην παραγωγή, κατά τη δύσκολη περίοδο των περιοριστικών μέτρων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου για το καλοκαίρι. Οι τρεις ενότητες στις οποίες αυτό αναπτύσσεται είναι: α) ο θερινός κινηματογράφος «Σινεμά με θέα», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, β) ο «Κύκλος Νέων Μουσικών» με σπουδαστές ωδείων της Θεσσαλονίκης που παρουσιάζουν τη δουλειά τους (μια ενότητα που θα συνεχιστεί και κατά τη χειμερινή περίοδο), και γ) οι συναυλίες και οι άλλες εκδηλώσεις στην πλατεία, που παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία καλύπτοντας μια ευρύτατη γκάμα μουσικών επιλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!