Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Λ. Μενδώνη: Η συζήτηση για τα οριζόντια μέτρα στήριξης συνεχίζεται
[Thestival]: Λ. Μενδώνη: Η συζήτηση για τα οριζόντια μέτρα στήριξης συνεχίζεται

[Thestival]: Λ. Μενδώνη: Η συζήτηση για τα οριζόντια μέτρα στήριξης συνεχίζεται

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για τη στήριξη των καλλιτεχνών, του κόσμου του πολιτισμού εν γένει, δόθηκε σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ανακοινώσει το «απόλυτο τίποτα», για τον κόσμο του πολιτισμού, που εργάζεται με επισφαλείς συνθήκες, όχι μόνο λόγω της υγειονομικής κρίσης και της αναστολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και εξαιτίας της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είχε επιφέρει η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Είναι προφανές ότι η συζήτηση για τα οριζόντια μέτρα στήριξης συνεχίζεται», είπε η υπουργός Πολιτισμού που σχολίασε όμως την κριτική για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Από το 2013 που καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, μεσολάβησαν 5,5 χρόνια της κυβέρνησής σας. Αν λοιπόν υπήρχε η πολιτική βούληση, την οποία τώρα επικαλείστε, τότε είχατε άπλετο χρόνο να επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν το κάνατε», παρατήρησε η Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως προς το πακέτο στήριξης, υπογράμμισε ότι μέσα σε 2,5 μήνες δόθηκαν περισσότερα από 100.000.000 ευρώ για την οριζόντια στήριξη και για αναπτυξιακά μέτρα στο σύγχρονο πολιτισμό. «Ποτέ δεν δόθηκαν τόσα, μέσα σε 2,5 μήνες. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να δοθούν ακόμη περισσότερα», είπε η υπουργός Πολιτισμού και τόνιζε ότι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από αυτή την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!