Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Μέγαρο Μουσικής: Φεστιβάλ Τζαζ της Ανατολικής Μεσογείου
[Thestival]: Μέγαρο Μουσικής: Φεστιβάλ Τζαζ της Ανατολικής Μεσογείου

[Thestival]: Μέγαρο Μουσικής: Φεστιβάλ Τζαζ της Ανατολικής Μεσογείου

Μέσα στον καιρό της κοινωνικής αποστασιοποίησης, και με τα περιοριστικά μέτρα για τις συναυλίες να βρίσκονται ακόμη σε ισχύ, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών ιδρύουν έναν νέο, καινοτόμο πολιτιστικό θεσμό.

Το Levante Jazz Festival – A music bridge between Italy and Greece (Φεστιβάλ Τζαζ της Ανατολικής Μεσογείου – Μια μουσική γέφυρα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας) είναι μια διαδικτυακή διοργάνωση, στην οποία δέκα σχήματα από την Ελλάδα και την Ιταλία θα παρουσιάσουν τα καλύτερα κομμάτια από το τζαζ ρεπερτόριό τους. Στις συνολικά πέντε online μεταδόσεις, που θα ξεκινήσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου), θα αναδειχθούν διάφορα στυλ του παγκόσμιου μουσικού αυτού ιδιώματος, όπως για παράδειγμα bossa nova, gypsy swing ή φωνητικές a capella διασκευές.

Το πρόγραμμα αυτής της σύνθετης διοργάνωσης περιλαμβάνει πέντε μουσικά σύνολα με διαφορετικό μέγεθος και ρεπερτόριο από την Ελλάδα και πέντε από την Ιταλία, που θα παρουσιάσουν πασίγνωστες μελωδίες, γνωστά κομμάτια με μεγάλη καλλιτεχνική αξία αλλά και νέες παραγωγές. Οι μαγνητοσκοπήσεις έγιναν στις δύο χώρες αντίστοιχα, και σε δύο περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν σε σημαντικότατα ιστορικά μνημεία του Μπάρι και της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχει και ένας μοναδικός συνδυασμός με βιντεοπροβολές πρωτοποριακών video artists.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΜΜΘ Βασίλης Γάκης, «είναι μια διοργάνωση που γεννήθηκε από τις ανάγκες των καιρών, που συγκεντρώνει στον οικουμενικό κόσμο της τεχνολογίας δεκάδες αφοσιωμένους καλλιτέχνες και ρίχνει για άλλη μια φορά στέρεες γέφυρες μεταξύ δύο χωρών που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους ήδη από την αρχή της ιστορίας τους».

Από την πλευρά της η υπό διαπίστευση Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα Patrizia Falcinelli τονίζει πως το Φεστιβάλ εντάσσεται επάξια στις δράσεις της πολιτιστικής πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα «Tempo Forte Italia_Ελλάδα», που στόχο έχει να στηρίξει και να ενισχύσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές στο πνεύμα της πραγματικής αδελφοσύνης μεταξύ των δυο μεσογειακών χωρών, με σεβασμό στην ισορροπία μεταξύ όλων των τομέων του πολιτισμού, από τους παραδοσιακούς στους πιο σύγχρονους, από το παρελθόν ως το μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!