Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Κινητή μονάδα της ΑΡΣΙΣ δίπλα σε άστεγους και άπορους
[Thestival]: Κινητή μονάδα της ΑΡΣΙΣ δίπλα σε άστεγους και άπορους

[Thestival]: Κινητή μονάδα της ΑΡΣΙΣ δίπλα σε άστεγους και άπορους

Στο πλευρό αστέγων, απόρων, αποφυλακισμένων, μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών βρίσκεται η Κινητή Μονάδα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, που μεταβαίνει στους όχους όπου βρίσκονται για να τους προμηθεύσει βασικά είδη διατροφής και ατομικής υγιεινής.

Πρόκειται για οργανωμένη παρέμβαση που σχεδίασε η ΑΡΣΙΣ με την υποστήριξη των χορηγών της κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, οι κοινωνικές ανισότητες έγιναν εντονότερες και οι πλέον ευάλωτοι από τους συμπολίτες μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης.

Η παρέμβαση απευθύνεται σε περίπου 300 ανθρώπους (άστεγους, αντιμέτωπους με ακραία φτώχεια) και είναι ωφελούμενοι προγραμμάτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ.

Η βασική ιδέα που προωθείται μέσω της δράσης είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη, συνδέοντας τους ξανά ή για πρώτη φορά με τις υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ.

Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ένα βασικό τμήμα από τις εξατομικευμένες ανάγκες των ωφελούμενων, ενώ παράλληλα οι κοινωνικοί επιστήμονες της ΑΡΣΙΣ σχεδιάζουν μαζί τους τα επόμενα βήματα για το μέλλον: Τη δραστηριοποίησή τους για την αντιμετώπιση των αναγκών τους, τη διασύνδεσή τους με υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και φορείς κοινωνικής προστασίας, την αναζήτηση εργασίας, την παροχή δράσεων με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, καθώς και τη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!