Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: FLOU: To ιστορικό μπαρ της Θεσσαλονίκης κατεβάζει ρολά μετά από 40 χρόνια
[Thestival]: FLOU: To ιστορικό μπαρ της Θεσσαλονίκης κατεβάζει ρολά μετά από 40 χρόνια

[Thestival]: FLOU: To ιστορικό μπαρ της Θεσσαλονίκης κατεβάζει ρολά μετά από 40 χρόνια

Ένα από τα ιστορικότερα μπαρ της Θεσσαλονίκης κατεβάζει ρολά.

Το FLOU στη Νικηφόρου Φωκά θα έκλειψε το φθινόπωρο 40 χρόνια, ωστόσο η πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, παραχωρήθηκε σε επενδυτές προκειμένου να γίνει ξενοδοχείο.

Το μήνυμα του δημιουργού του Μιχάλη Καρδαχάκη συγκινεί.

«ΠΕΡΙ FLOU κ.τ.λ. Είχαν μείνει τα κουφώματα και οι μεταχειρισμένες καρέκλες καφενείου που είχαμε βρει με το Δημήτρη και τρίβαμε και τρίβαμε και άντε αυτό και άντε εκείνο και είμασταν καιρό πολύ οι δυο μας μέσα στον άδειο χώρο κι έφτασε μια μέρα του φθινοπώρου 1980 και ανοίξαμε κι αυτός ο άδειος χώρος γέμισε ξαφνικά με κόσμο και μου φαίνονταν παράξενο , κι έτσι άρχισε να ζει ένας οργανισμός , ένα όχημα , ένα σπιτικό , ένα μπάρ , που το ονομάσαμε FLOU . Και αυτό το όχημα άρχισε να κινείται μέσα στο χρόνο κι έφτασε μέχρι σήμερα

Ξύνω πληγή τώρα και πονάει πολύ αλλά μια και άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως κλείνει το Flou κάτι πρέπει να πω κι εγώ επισήμως . Όντως τελειώσαμε , πρέπει να εγκαταλείψουμε το χώρο μέχρι τέλος Μαϊου . Πουλήθηκε ολόκληρη η οικοδομή σε κάποιους επενδυτές και θα γίνει ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα . Όπως καταλαβαίνετε το Flou άντεξε πολλά αλλά πέφτει υπέρ βωμών και εστιών , δηλαδή υπέρ της πολυπόθητης ” ανάπτυξης” .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!