Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου με σπουδαίους καλλιτέχνες και ελεύθερη είσοδο
[Thestival]: Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου με σπουδαίους καλλιτέχνες και ελεύθερη είσοδο

[Thestival]: Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου με σπουδαίους καλλιτέχνες και ελεύθερη είσοδο

Ο νέος πολιτιστικός θεσμός που ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να μείνει, ετοιμάζεται και φέτος να ανοίξει τις πύλες του σε νέο χώρο με στόχο της ανάδειξη της πολιτισμικής κουλτούρας του τόπου.

Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου που θα φιλοξενηθεί εκτάκτως στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών, όπου για 17 ημέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικές και καλλιτέχνες βραδιές που προάγουν το πνεύμα και τον πολιτισμό.

Οι διοργανωτές επέλεξαν τη Μονή Λαζαριστών, καθώς το Επταπύργιο δεν πληροί τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή μεγάλων εκδηλώσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αρκετές εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ στις υπόλοιπες το τίμημα εισόδου θα είναι αρκετά χαμηλό.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ ανήκει στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της UNESCO. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Νέων «ΜΟΥΣΑ», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από τις 23 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν μουσικά, θεατρικά δρώμενα καθώς και βραδιές ποίησης, με έργα παγκόσμιας αναγνώρισης, και με επιτυχημένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Στο 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου συμπεριλαμβάνονται έξι παραγωγές, εννέα συνολικά παραστάσεις και 37 τεχνικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!