Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Thestival]: Η επόμενη μέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή
[Thestival]: Η επόμενη μέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή

[Thestival]: Η επόμενη μέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή

Σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 7μμ στο cafe Allegro στο Μέγαρο Μουσικής, τo Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ), συντονιστής του έργου iBikeShare και οι εταίροι του έργου, Brainbox A.E. και ΟΤΟ Α.Ε., που λειτουργούν το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν εσπερίδα για με θέμα «Η επόμενη μέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή».

Με θέα το Θερμαϊκό και χαλαρή ατμόσφαιρα προσκαλούμε τους βασικούς παράγοντες της

Στην εσπερίδα θα παρέμβει διαδικτυακά ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εσπερίδα πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις με σκοπό να ενισχυθεί η χρήση του ποδηλάτου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να ενημερωθεί το κοινό για τη το νέο app κοινόχρηστων ποδηλάτων που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, να ακουστούν οι απόψεις των πολιτών και να στηριχθεί η active κινητικότητα στην μετά COVID-19 εποχή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου iBikeShare που έχει στόχο να προωθήσει τις υπηρεσίες κοινόχρηστων ποδηλάτων υπηρετώντας τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της χρήσης συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων, συμβάλλει στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς που μπορεί να εξυπηρετήσει τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, και όχι μόνο την αναψυχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: THESTIVAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!