Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: «Η βία, σωματική ή ψυχολογική, είναι κατακριτέα, χρήζει τιμωρίας και δημόσιας κατακραυγής»
[Sport-FM]: «Η βία, σωματική ή ψυχολογική, είναι κατακριτέα, χρήζει τιμωρίας και δημόσιας κατακραυγής»

[Sport-FM]: «Η βία, σωματική ή ψυχολογική, είναι κατακριτέα, χρήζει τιμωρίας και δημόσιας κατακραυγής»

Ανακοίνωση για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου εξέδωσε την Πέμπτη η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ζητώντας την κατακραυγή από όλους στις περιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«H βία, σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες είναι κατακριτέα, χρήζει τιμωρίας και δημόσιας κατακραυγής. Απαιτεί φωνή και όχι σιωπή από τα θύματά της, ούτως ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, η οποία πλέον είναι το ζητούμενο στην υπόθεση της γενναίας Σοφίας Μπεκατώρου.
Η Σοφία και κάθε άνθρωπος που έχει υποστεί βία, γυναίκα ή άνδρας, πρέπει να γνωρίζει πως θα έχει δίπλα της το σύνολο της κοινωνίας από τη στιγμή που θα ‘σπάσει’ τη σιωπή της.
Για το αναπηρικό κίνημα και ειδικά για τα άτομα με νοητική αναπηρία και τις βαριές αναπηρίες, η βία που εκδηλώνεται σε πάρα πολλές περιπτώσεις, μέσω του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ο.κ, αποτελεί ‘αγκάθι’ για την πλήρη ενσωμάτωση των εκπροσώπων της σε μια υγιή κοινωνία. Για αυτό και είναι σημαντικός ο ρόλος της Πολιτείας, αφού για τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας, απαιτούνται πεπαιδευμένοι πολίτες.
Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και όλων εκείνων των ανθρώπων που βρήκαν το θάρρος να δημοσιοποιήσουν μια τέτοια αποτρόπαια πράξη. Το παράδειγμα της Σοφίας ας γίνει παράδειγμα για ολόκληρη την κοινωνία μας και ας αποτελέσει ‘εφαλτήριο’ για τη δημιουργία ενεργών ευαισθητοποιημένων πολιτών, έτοιμων να αντιδράσουν άμεσα σε τέτοιες μορφές βίας που διέπουν όλους τους κοινωνικούς χώρους, όπως ο αθλητισμός, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, τα ΜΜΕ, η πολιτική και κυρίως οι εργασιακοί χώροι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!