Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Σκέψεις για δάνειο 600 εκατ. ευρώ από την La Liga

[Sport-FM]: Σκέψεις για δάνειο 600 εκατ. ευρώ από την La Liga

Η ισπανική λίγκα αναζητεί τρόπους για να αντεπεξέλθουν τα κλαμπ στις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία στα ταμεία τους.

Η πανδημία έχει ήδη μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για τις ισπανικές ομάδες κι αυτές θα γίνουν ακόμη πιο σοβαρές, εφόσον-αν όπως όλα δείχνουν-η επόμενη σεζόν αρχίσει και ίσως ολοκληρωθεί χωρίς κόσμο στις κερκίδες.
Η La Liga προσπαθεί να μετριάσει τις συνέπειες και για το λόγο αυτό στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο να συναφθεί ένα συνολικό δάνειο 600 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, προκειμένου τα κλαμπ να αντέξουν στην περίοδο της κρίσης και να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους.
Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, τόνισε ότι το δάνειο θα βοηθήσει τους συλλόγους να ανακάμψουν, καθορίζοντας μια διετή προθεσμία για την αποπληρωμή του προσθέτοντας πως το μέλημα της λίγκας είναι να διασφαλίσει ότι κανένας σύλλογος δεν θα υποστεί «οικονομική κατάρρευση».
Πρόσθεσε πάντως ότι αν τα γήπεδα παραμείνουν κλειστά για τους θεατές, τη σεζόν 2020/2021, θα υπάρχει απώλεια 600 εκατομμυρίων ευρώ και η La Liga θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε δάνειο 200 εκατομμύρια ευρώ. «Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε μέρος των απωλειών μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης κατά τις επόμενες δύο σεζόν», δήλωσε, καθιστώντας σαφές ότι το 70% της προσαρμογής των ομάδων πρέπει να επιτευχθεί με μείωση των μισθών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!