Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: ΚΑΕ ΑΕΚ: «Σωτήριες οι παρεμβάσεις της Πολιτείας – Δημιουργούνται συνθήκες ισονομίας»
[Sport-FM]: ΚΑΕ ΑΕΚ: «Σωτήριες οι παρεμβάσεις της Πολιτείας – Δημιουργούνται συνθήκες ισονομίας»

[Sport-FM]: ΚΑΕ ΑΕΚ: «Σωτήριες οι παρεμβάσεις της Πολιτείας – Δημιουργούνται συνθήκες ισονομίας»

Ως σωτήρια χαρακτήρισε η ΑΕΚ την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των αθλητικών ομάδων μέσω της φορολογίας των τυχερών παιγνίων.
Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι χαιρετίζει τις προσπάθειες της Πολιτείας, ενώ προσθέτει ότι δημιουργούνται συνθήκες ισονομίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΑΕΚ ΒC χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή χρηματοδότησης σε δικαιούχες αθλητικές ομάδες, από το νέο τρόπο φορολογίας των τυχερών παιγνίων.
Σύμφωνα με την παρούσα το ποσό, που θα εισπράττουν οι αθλητικές ομάδες θα διατίθεται για την ανάπτυξη των φυτωρίων των αθλητικών ομάδων, για τη συντήρηση, ανάπτυξη και ενίσχυση των εγκαταστάσεων και των υποδομών.
Πρόδηλο με τα ως άνω αναφερθέντα, ότι για ακόμη μία φορά η Κυβέρνηση συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθεια, που καταβάλλεται στον ελληνικό αθλητισμό, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό, πολλώ δε μάλλον σε περίοδο παρατεταμένης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί η προ έτους ψήφιση της διάταξης για μείωση του φορολογικού συντελεστή, που ισχύει για τα ποσά, που καταβάλλονται σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μεταγραφής.
Ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, οι συναρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Ελ. Αυγενάκης, Χρ. Σταϊκούρας, Θ. Σκυλακάκης, Απ. Βεζυρόπουλος, καθώς και ο Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιάς, με την απόφαση – ανάσα, που ελήφθη δημιουργούν εκ νέου προϋποθέσεις για εξομάλυνση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ, στηρίζουν τον αθλητή, τους εργαζομένους εν γένει στον αθλητισμό, καθώς και την παραγωγική διαδικασία, ενώ αμβλύνουν πλέον τις αποστάσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού, μεταξύ των ελληνικών και ξένων αθλητικών ομάδων, και δημιουργούνται συνθήκες ισονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!