Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: ΕΠΟ για Ολιστική Μελέτη: «Μεταρρυθμίσεις μετά τις εκλογές, σε καθεστώς απόλυτης αυτονομίας»
[Sport-FM]: ΕΠΟ για Ολιστική Μελέτη: «Μεταρρυθμίσεις μετά τις εκλογές, σε καθεστώς απόλυτης αυτονομίας»

[Sport-FM]: ΕΠΟ για Ολιστική Μελέτη: «Μεταρρυθμίσεις μετά τις εκλογές, σε καθεστώς απόλυτης αυτονομίας»

Η ΕΠΟ εξέφρασε τις θέσεις της σχετικά με την Ολιστική Μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Λόγο για εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις κάνει η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της, αναφορικά με την «Ολιστική Μελέτη» των FIFA/UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο , η οποία έγινε γνωστή αναλυτικά την Τρίτη (17/11).
Ειδικότερα, η ΕΠΟ τονίζει πως «η ολιστική μελέτη ως εισηγητικό κείμενο περιλαμβάνει συστάσεις για την υιοθέτηση πρακτικών σε επίπεδο οργάνωσης και διοίκησης του ποδοσφαίρου, μετά από εσωτερική διαβούλευση. Καθιστά δε απόλυτα σαφές ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν να υιοθετηθούν αμέσως μετά τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, από τη νέα της διοίκηση, και σε καθεστώς απόλυτης αυτονομίας και ανεξαρτησίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι κεντρικοί άξονες και το περιεχόμενο της ολιστικής μελέτης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, την οποία κατήρτισαν ειδικοί εμπειρογνώμονες των FIFA-UEFA, παρουσιάστηκε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της κ. Ευάγγελος Γραμμένος και παρέστησαν ακόμα ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Νικόλαος Βακάλης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Αστέριος Αντωνίου. Εκπροσωπήθηκαν επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η παρουσίαση της ολιστικής μελέτης έγινε από τον κ. Luca Nicola, Head of National Governance and Global Institutions της UEFA, ενώ από πλευράς των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών παρέστησαν οι κ.κ. Μάριος Γεωργίου, UEFA National Associations Manager και Petr Fousek, FIFA and UEFA Independent Expert στην ΕΠΟ.
Η ολιστική μελέτη αποτελεί προϊόν ανάλυσης της σημερινής εικόνας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και ως εισηγητικό κείμενο περιλαμβάνει συστάσεις για την υιοθέτηση πρακτικών σε επίπεδο οργάνωσης και διοίκησης του Ποδοσφαίρου, εκ μέρους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μετά από εσωτερική διαβούλευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!