Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Ένωση Ισπανών Παικτών: «Αναγκαίες αλλαγές στο format ή φούσκες»
[Sport-FM]: Ένωση Ισπανών Παικτών: «Αναγκαίες αλλαγές στο format ή φούσκες»

[Sport-FM]: Ένωση Ισπανών Παικτών: «Αναγκαίες αλλαγές στο format ή φούσκες»

Δεν βλέπει άλλο τρόπο για να τελειώσει η σεζόν εν μέσω πανδημίας η Ένωση Παικτών Ισπανίας.

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όλες τις διοργανώσεις μπάσκετ έκρουσε η Ένωση Ισπανών Παικτών. Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως ήδη συσσωρεύεται ο αριθμός αναβληθέντων αγώνων λόγω κορωνοϊού και τονίζουν πως δίχως τροποποίηση στο format των διοργανώσεων και ενδεχομένως την διεξαγωγή αγώνων σε φούσκες, φαίνεται πως θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα να ολοκληρωθεί η σεζόν.
Η ανακοίνωση της ABP αναφέρει:
«Έχει μόλις περάσει ένας μήνας δράσης και είναι σπάνιο να έχουμε μια εβδομάδα που δεν ανακοινώνονται αναβολές λόγω περιπτώσεων COVID-19 σε κάποια ομάδα. Οι αγώνες της ACB, προς το παρόν, μετατίθενται στο καλεντάρι για να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές και να προχωρήσει η διοργάνωση. Αν κοιτάξουμε την Ευρωλίγκα, το ίδιο συμβαίνει. Αναβληθέντες αγώνες, ακυρωμένα ταξίδια, ομάδες σε καραντίνα. Στην Ευρωλίγκα δέκα χώρες εμπλέκονται στις αντίστοιχες καταστάσεις υγείας τους. Η διατήρηση του ίδιου format δεν ήταν η καταλληλότερη απόφαση για τη διασφάλιση της υγείας των πρωταγωνιστών.
Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι οι κρίσεις χρειάζονται ισχυρή ηγεσία για να τις ξεπεράσουν. Στο άθλημά μας, σε λίγες εβδομάδες, το καλεντάρι δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις. Το περίπλοκο σταυρόλεξο που θα πρέπει να λυθεί για να γίνουν όλοι οι αρχικά προγραμματισμένοι αγώνες, θα δοκιμάσει την υπομονή των φιλάθλων, που δεν θα γνωρίζουν σε ποιον γύρο ή σε ποια διοργάνωση παίζει η ομάδα τους, την εφοδιαστική ικανότητα των πρωταθλημάτων να προγραμματίσουν εκ νέου τους αγώνες και να βρουν ελεύθερες ημερομηνίες και, φυσικά, η υγεία των παικτών και η υπερφόρτωση, αυτή τη φορά ακόμη πιο επικεντρωμένη στους αγώνες, δυστυχώς θα δοκιμαστεί ξανά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!