Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

[Κέρδος]: Αντεξαν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο πρωτο τρίμηνο

c3401d9c6a.jpeg

Την ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων καταδεικνύουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εμφανίζουν τις εταιρίες να καταγράφουν πτώση μόλις 5,4% στον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο, παρά το καθολικό lockdown λόγω της πανδημίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Κεντρική Μακεδονία: Πάνω από 2,7 δισ. στήριξης σε επιχειρήσεις παραγωγούς και εργαζόμενους λόγω covid

c7ed0be5c3.jpeg

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων της περιοχής, καθώς και βουλευτές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», στο ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Ενισχύσεις 520 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω Αναπτυξιακού

αναπτυξη.jpg

Πάνω από μισό δισ. ευρώ είναι το «πακέτο» φοροελαφρύνσεων και επιδοτήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στον Αναπτυξιακό. Ειδικότερα, με ΚΥΑ των συναρμόδιων αναπληρωτών υπουργών Ν. Παπαθανάση, Θ. Σκυλακάκη και του υφυπουργού Γ. Τσακίρη, καθορίστηκαν τα ποσά ενισχύσεων ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Wall Street: μικρές απώλειες για όλους τους δείκτες

04ab6866d5.jpeg

Χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street μετά το sell off της προηγούμενης εβδομάδας που προκάλεσε η ανησυχία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,16% ή 54 μονάδες στις 33.327, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,25% στις 4,163 μονάδες ... συνέχεια »

[Κέρδος]: JP Morgan: Πιο ακριβή αγορά στην Ευρώπη η Ελλάδα

f2c63f3a32.jpeg

Αν και βρίσκουν ενδιαφέρουσες επιλογές τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας και του Ηνωμένου Βασιλείου οι αναλυτές της JP Morgan, εντούτοις εξακολουθούν να υπολογίζουν ότι οι δείκτες αποτίμησης των εγχώριων δεικτών είναι υπερβολικοί. Οι διεθνείς αγορές μετοχών εισέρχονται σε φάση συσσώρευσης ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Χρηματιστήριο: Πτώση 0,40%, στα 72,60 εκατ. ευρώ ο τζιρος

jpg

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, παρά την αρχική ήπια ανοδική κίνηση, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 903,48 ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού: Εντός του Μαΐου η καταβολή

jpg

Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας για την καταβολή της ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού ρίχνει το βάρος του το οικονομικό επιτελείο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Βασικός στόχος είναι τα ποσά να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός του Μαΐου. Παράλληλα, ... συνέχεια »

[Κέρδος]: ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16% η ανεργία τον Ιανουάριο

jpg

Στο 16% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος και μειώθηκε μεν σε σχέση με το διορθωμένο προς τα κάτω 16,4% τον Ιανουάριο 2020, αλλά αυξήθηκε σε σύγκριση με το διορθωμένο προς τα κάτω 15,6% τον Δεκέμβριο 2020. ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Λαϊκές αγορές: Ράλι τιμών και μεσαζόντων, ζητούν άρση του 50-50

jpg

«Οι καταναλωτές έτσι, βρίσκονται “αντιμέτωποι” με φαινόμενα ακρίβειας και στις Λαϊκές Αγορές, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και δεν αρμόζει στον θεσμικό χαρακτήρα των αγορών μας. Κάποιες από τις αδιάθετες ποσότητες περνούν σε τιμές χωματερής σε χέρια χονδρεμπόρων, εκτός ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Αναπτυξιακή Τράπεζα: Μνημόνιο με ΤΜΕΔΕ για χρηματοδότηση τεχνικών εταιριών

jpg

Την διευκόλυνση της πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης για τους Έλληνες μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές, αλλά και την εν γένει υποστήριξη χιλιάδων επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, έχει ως στόχο το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) που υπέγραψαν τη ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 6,2 δισ. στο 4μηνο

jpg

Σανίδα σωτηρίας για τα έσοδα του προϋπολογισμού αποτέλεσαν τον Απρίλιο το μέρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα τα οποία αποδόθηκαν από την τράπεζα στο υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζονται αυξημένα ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι ανατροπές που κρύβουν τα ψιλά γράμματα

jpg

Στη σκιά της πολυσυζητημένης διάταξης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το ελαστικό 8ωρο, μια σειρά από διατάξεις που περιέχονται στο εργασιακό σχέδιο νόμου προκαλούν ήδη αντιδράσεις, καθώς αναδιατάσσουν το σκηνικό στην εγχώρια αγορά εργασίας. Η αύξηση των υπερωριών, ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Θετικό ισοζύγιο σε θέσεις μισθωτής εργασίας τον Απρίλιο

εργασια.jpg

Θετικό ήταν κατά τον Απρίλιο 2021 το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 126.362, ενώ οι αποχωρήσεις σε 93.152 (49.433 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 43.719 καταγγελίες συμβάσεων ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Στο επίκεντρο οι προοπτικές και η οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας -Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

jpg

Οι προοπτικές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της πόλης της Θεσσαλονίκης και η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης καθώς και διά ζώσης επαφών που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας το επόμενο τριήμερο. Την ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ σε επιχειρήσεις εστίασης

jpg

Κατά τη δεύτερη ημέρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στην εστίαση-ποτό κατεγράφησαν υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας. Τα φαινόμενα αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, σε περιοχές όπως Γλυφάδα (6 κυρώσεις αναστολής λειτουργίας), ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Εργασιακά: Ολα όσα πρέπει να ξέρει ο εργαζόμενος

εργασια.jpg

Την 6η κατά σειρά παρέμβαση – αλλαγή στο σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας επιχειρεί το νέο εργασιακό σχέδιο νόμου που θα παραμείνει στον διαδικτυακό κόμβο opengov.gr προς διαβούλευση, έως τις 27 Μαΐου, προκειμένου στη συνέχεια να πάρει το δρόμο προς ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Σταϊκούρας: Από τον Ιούνιο το πρόγραμμα πάγιων δαπανών – Τι είπε για κατώτατο μισθό – ενοίκια Ιουνίου

jpg

Tον Ιούνιο, σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το πρόγραμμα επιδότησης πάγιων δαπανών. Όπως είπε το πρόγραμμα θα τεθεί σε υλοποίηση από τον επόμενο μήνα ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Ανοιχτά την Κυριακή καταστήματα και σούπερ μάρκετ -Τα διευρυμένα ωράρια που προβλέπει η ΚΥΑ

jpg

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 16 Μαΐου, τα καταστήματα της χώρας, όπως ορίζει η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η σχετική ΚΥΑ, που περιλαμβάνει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, δίνει τη δυνατότητα ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Ρέγκλινγκ: «Το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους είναι και θα παραμείνει πολύ χαμηλό»

jpg

Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για το μέλλον συζήτησαν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ με το υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα στο πλαίσιο συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Aegean: Οι όροι της ΑΜΚ για την άντληση 60 εκατ. ευρώ

2e648fc217.jpeg

Η εταιρεία «ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 14.05.2021, ενέκρινε, την άντληση κεφαλαίων ποσού €60.000.000 προκειμένου να καταβληθεί στην Εταιρεία η προβλεπόμενη στην προαναφερθείσα νομοθετική διάταξη κρατική ενίσχυση ύψους ... συνέχεια »

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!