Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

[Κέρδος]: Lufthansa: Περικοπές στις διοικητικές θέσεις και λιτές παραγγελίες στόλου

67b1a09280.jpeg

Περικοπές 20% στις διοικητικές θέσεις και «σφίξιμο» στο βιβλίο παραγγελιών των νέων αεροσκαφών ανακοίνωσε η Deutsche Lufthansa, κινήσεις του γερμανικού αερομεταφορέα που αποσκοπούν στη μείωση των δαπανών του ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει την οικονομική βοήθεια που έλαβε από τη ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Κλείνει το μεγαλύτερο hedge fund η Lansdowne

e085a2e3bb.jpeg

Η Lansdowne Partners, γνωστή και στην Ελλάδα για θέσεις short που έχει πάρει έναντι ελληνικών μετοχών, κλείνει το μεγαλύτερο από τα hedge fund της, απομακρυνόμενη από το short selling, καθώς χτυπήθηκε από τις χειρότερες ζημιές στην ιστορία της. Η εταιρεία ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Χρηματιστήριο: βουτιά 1,8% και κάτω από τις 650 μονάδες

9e55aa649e.jpeg

Ουτε οι 650 αποδείχθηκαν ισχυρό όριο στήριξης για το Χρηματιστήριο Αθηνών το οποίο έκλεισε με σημαντικές απώλειες εναρμονιζόμενο με το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν οι δυσμενέστερες προβέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ευρωπαικής οικονομίας. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Αντλησε 1 δισ. από τις αγορές η Κύπρος με δυο ομόλογα

jpg

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για την εξαιρετικά θετική ανταπόκριση των αγορών, από τις οποίες, κατά την διαδικασία επανανοίγματος δυο υφιστάμενων ομολόγων, η ΚΔ κατάφερε να απορροφήσει το ποσόν του 1 δισ. ευρώ. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Συμβολαιογράφοι κατά ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου

jpg

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν 384 συμβολαιογράφοι από όλη την χώρα και ζητούν την άμεση παρέμβασή του για τα δυσλειτουργικά προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινή πρακτική η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, η ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Τράπεζες: Παράταση έως 31/12 στα μέτρα διευκόλυνσης δανειοληπτών

jpg

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών γνωστοποιεί την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών μελών της να παρατείνουν, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας Covid-19, τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, προσηλωμένες ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Ομόλογα: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου η απόδοση του 10ετους

jpg

Νέα ώθηση έλαβε το ράλι των ελληνικών ομολόγων σήμερα, Τρίτη, στον απόηχο των εκτιμήσεων της Κομισιόν για ελαφρώς πιο ήπια ύφεση της ελληνικής οικονομίας φέτος (αλλά και ασθενή ανάκαμψη την επόμενη χρονιά), όπως και της έγκρισης του ESM στην δόση ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Κομισιόν: Στο 9% η ύφεση στην Ελλάδα, ασθενική η ανάκαμψη

c7326c1d0e.jpeg

Σε αναθεώρηση της πρόβλεψής της για την ύφεση που θα καταγράψει η Ελλάδα φέτος, αλλά και την ανάπτυξη που θα εμφανίσει το 2021, προχωρά στη θερινή της έκθεση η Κομισιόν. Σύμφωνα με τη νέα πρόβλεψη, η χώρα μας θα εμφανίσει ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Νέος πτωχευτικός νόμος: Ποιοι χάνουν το δικαίωμα για εξωδικαστική ρύθμιση

νόμο.jpg

Στον νέο πτωχευτικό νόμο θα δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες και στις επιχειρήσεις να προχωρούν στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, εφόσον δεν επιλέξουν την κήρυξη πτώχευσης. Από την εξωδικαστική ρύθμιση, όμως, εξαιρούνται μια σειρά από περιπτώσεις όπως προβλέπει το άρθρο 114 ... συνέχεια »

[Κέρδος]: «Τουρισμός για Όλους»: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις – Νέα προθεσμία

7d5f58b904.jpeg

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Από την Πέμπτη, 9 έως και το Σάββατο, 11 Ιουλίου, ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Τρίτο σερί ρεκόρ για τον Nasdaq

c4b3664d68.jpeg

Κέρδη στη Wall Street και νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq στη πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ. «Η οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι», υποστήριξε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της ... συνέχεια »

[Κέρδος]: O Warren Buffett, στα 90 του, μόλις πραγματοποίησε το μεγαλύτερο deal του από το 2015

a9a508a500.jpeg

Ο Warren Buffett προχώρησε επιτέλους σε ένα deal. Καθώς οι ΗΠΑ έκλειναν το “διευρυμένο” σαββατοκύριακο της αργίας της 4ης Ιουλίου, η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε ότι αποκτά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων φυσικού αερίου και το σχετιζόμενο με αυτά χρέος ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 2

fd72571b1c.jpeg

Άνοιξε η πλατφόρμα όπου περισσότεροι από 100.000 δικαιούχοι του δεύτερου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 μπορούν να υποβάλουν τελική αίτηση. Mια ακόμα αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 15 Ιουλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “Mybusiness support” επιχειρήσεις και ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Χρηματιστήριο: Απώλειες 0,42%

eef5d20ed8.jpeg

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 650 μονάδες και αδιαφορώντας το γενικότερο θετικό κλίμα των διεθνών αγορων. Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,42% στις 655,79 μονάδες, κινούμενος ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Επιδόματα 534 ευρώ: Οι νέες ημερομηνίες πληρωμών

431fb54a0a.jpeg

Στο τέλος Ιουλίου και συγκεκριμένα το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Πώς θα εξασφαλίσετε εκπτώσεις ως 45% στα τιμολόγια ρεύματος

jpg

Συνεχίζεται ο πόλεμος των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, με τους προμηθευτές να μεταφέρουν τον ανταγωνισμό στο μέτωπο των εκπτώσεων. Η περίοδος των χαμηλών τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς, με την Οριακή Τιμή Συστήματος να βρίσκεται στα επίπεδα των 34 ευρώ ανά Μεγαβατώρα ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Υφεση 8,5% βλέπει για την Ελλάδα η Grant Thornton

jpg

Μελέτη αναφορικά με την επίδραση που άσκησε η πανδημία της Covid-19 στις ελληνικές επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία, εκπόνησε η Grant Thornton. Η μελέτη επιχειρεί να παρουσιάσει την πρώτη αποτίμηση των επιδράσεων της πανδημίας και των συνακόλουθων μέτρων που υιοθετήθηκαν ... συνέχεια »

[Κέρδος]: ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Ιούνιο – Η «πληγή» των μειωμένων εποχικών προσλήψεων

jpg

Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 37.568 θέσεις εργασίας καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Επιστρεπτέα προκαταβολή: Το χρονοδιάγραμμα για αιτήσεις και πληρωμές

jpg

Μια ακόμα αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 15 Ιουλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “Mybusiness support” επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εντάχθηκαν αρχικά στον δεύτερο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής, προκειμένου να ζητήσουν οριστικά τα χρήματα του δανείου που τους έχει ... συνέχεια »

[Κέρδος]: Alpha Bank: «Ουδέποτε υπήρξε κυβερνοεπίθεση» -Γιατί στάλθηκαν μαζικά SMS στους πελάτες, τι πρέπει να ξέρουν

00154482ce.jpeg

Ανακοίνωση σχετικά με τα SMS που στάλθηκαν μαζικά σε πελάτες της, εξέδωσε η Alpha Bank. Σε συνέχεια του περιστατικού που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 3 Ιουλίου, όταν Πελάτες της Alpha Bank έλαβαν στις κινητές τους συσκευές ενημερωτικά ... συνέχεια »

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!