Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | Πηγή: EURO2DAY

Πηγή: EURO2DAY

[Euro2day]: Κλίμα: Η μετανάστευση πλήττει περισσότερο τις γυναίκες

631012d876.jpeg

Οι αναγκαστικές μετακινήσεις που συνδέονται με κλιματικά φαινόμενα θα είναι ένα από τα πιο συχνά και καταστροφικά επακόλουθα που θα βιώνουν οι ευάλωτες ομάδες, σημειώνει η CARE International σε νέα έκθεση. Από την σεξουαλική βία στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων μέχρι ... συνέχεια »

[Euro2day]: ΗΠΑ: Πρόστιμο $150 εκατ. στην Deutsche Bank για τη σχέση της με τον Επστάιν

ec0fe84740.jpeg

Πληρωμές σε μοντέλα από τη Ρωσία, σε γυναίκες με επώνυμα ανατολικής Ευρώπης, σε νομικά γραφεία, για διακανονισμούς, σε συνεργάτες… Η τράπεζα απέφυγε να παρακολουθήσει σωστά τη δραστηριότητα του κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking. Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων επέβαλε η ... συνέχεια »

[Euro2day]: Αυστραλία: Νέα καραντίνα έξι εβδομάδων στη Μελβούρνη

11bb9bad18.jpeg

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στη Μελβούρνη για τον έλεγχο της πανδημίας, μετά την καταγραφή 191 νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα. Τα πέντε εκατομμύρια κάτοικοι της Μελβούρνης θα τεθούν σε νέα καραντίνα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μετά τα 191 νέα ... συνέχεια »

[Euro2day]: Τα πεπραγμένα Κ. Χατζηδάκη τον ένα χρόνο στην κυβέρνηση

6ade2bbec1.jpeg

«Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμπληρώνεται ένας χρόνος σκληρής δουλειάς και μεταρρυθμίσεων», σημειώνει σε σχετικό βίντεο. Ττον απολογισμό του έργου που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον χρόνο που πέρασε παρουσιάζει σε βίντεο ο Κωστής Χατζηδάκης. Σε αυτό επισημαίνει ... συνέχεια »

[Euro2day]: Κλείνει το μεγαλύτερο hedge fund η Lansdowne

78844020cf.jpeg

Η εταιρεία -με θέσεις short σε ελληνικές μετοχές- είχε τεράστιες απώλειες τον Μάρτιο. Καλεί τους πελάτες να μεταφερθούν σε funds που επενδύουν long στις αγορές ή να αποσυρθούν, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Lansdowne Partners, γνωστή και στην Ελλάδα για ... συνέχεια »

[Euro2day]: Πώς οι ΗΠΑ έφεραν Deutsche Telekom και Huawei πιο κοντά

7bc19ea9d9.jpeg

Εγγραφα δείχνουν την ειδική σχέση του κορυφαίου ευρωπαϊκού φορέα με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Ντιλ στα μέσα του 2019, λίγο πριν επιβληθούν κυρώσεις σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την κινεζική εταιρεία. Ο παγκόσμιος γίγαντας τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom ενίσχυσε τη ... συνέχεια »

[Euro2day]: ΠΟΥ προς ταξιδιώτες: Να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα

4eae0b9384.jpeg

Ο κορωνοϊός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε σήμερα στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα ... συνέχεια »

[Euro2day]: Προθεσμία της ΕΕ στην Ελλάδα για τα ταξιδιωτικά voucher

fe83c5784f.jpeg

Πλήθος διαμαρτυριών στην ΕΚΠΟΙΖΩ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινεί διαδικασίες για παραβάσεις κατά της Ελλάδας, λόγω μη συμμόρφωσής της με τους ενωσιακούς κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών και βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο κυρώσεων. Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα ... συνέχεια »

[Euro2day]: Ποια εξαγωγικά προϊόντα χτύπησε πιο σκληρά η πανδημία

e5d40565ef.jpeg

Εικόνα κατάρρευσης καταγράφεται στον τομέα των πετρελαιοειδών, ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές χημικών και λαδιών, βοηθώντας να μετριαστούν οι απώλειες. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα εξακολουθούν να ταλανίζουν τις ελληνικές εξαγωγές, διαπιστώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ... συνέχεια »

[Euro2day]: Ηγετικές θέσεις και 1.000 διοικητικούς κόβει η Lufthansa

d3af3c912f.jpeg

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει στο μισό τον όγκο των επενδύσεων για νέα αεροσκάφη, με το οικονομικό της σχέδιο να επιτρέπει έως και 80 νέα αεροπλάνα για τον όμιλο μέχρι το 2023. Ακόμη ένα πακέτο μέτρων αναδιάρθρωσης ... συνέχεια »

[Euro2day]: Καθησυχάζει ο ΠΟΥ για τα κρούσματα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα

78641a395f.jpeg

Η βουβωνική πανώλη, γνωστή ως «Μαύρος Θάνατος» τον Μεσαίωνα, είναι μια εξαιρετικά μολυσματική και συχνά θανατηφόρα νόσος, η οποία εξαπλώνεται κυρίως από τα τρωκτικά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά ένα πιθανό ξέσπασμα βουβωνικής πανώλης στην ... συνέχεια »

[Euro2day]: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Βραζιλίας

0688aeb272.jpeg

Εκανε τεστ μετά από αδιαθεσία και πυρετό 38 βαθμών. Ο Μπολσονάρου, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα για το ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την πανδημία, έχει κάνει τεστ δύο φορές στο παρελθόν, αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και τις δύο ... συνέχεια »

[Euro2day]: Ο πιο ζεστός Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ

a84d2b7d66.jpeg

Το 2019 ήταν η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά στον κόσμο μετά το 2016. Αναμένεται ρεκόρ στη μέση θερμοκρασία της πενταετίας 2020-2025. Ασυνήθιστη ζέστη παρατηρείται στη Σιβηρία. Η κλιματική αλλαγή πολλαπλασιάζει τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα. Ο Ιούνιος του 2020 ήταν ο ... συνέχεια »

[Euro2day]: Εμβόλιο κορωνοϊού: $1,6 δισ. από την αμερικανική κυβέρνηση στη Novavax

f3e0c5d84b.jpeg

100 εκατ. δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιανουάριο του 2021. Το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου «Operation Warp Speed» για την επιτάχυνση εμβολίων και θεραπειών. 1,6 δισ. δολάρια χορηγεί ... συνέχεια »

[Euro2day]: Τρεις σύμβουλοι της ΤτΕ για το σχέδιο της Bad Bank

75921c143e.jpeg

Η τελική επιλογή έγινε από το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων μετά την αξιολόγηση των προσφορών. Στην πρόσληψη τριών συμβούλων, οι οποίοι αναλαμβάνουν να συντάξουν διαφορετικές ενότητες της πρότασης για σύσταση bad bank, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος. ... συνέχεια »

[Euro2day]: Kαι «Μίδας» των ακινήτων ο Mr Zara με ιδιοκτησίες 15,2 δισ. ευρώ!

b509995c38.jpeg

Ο 84χρονος Amancio Ortega επένδυσε μόνο πέρυσι 2,1 δισ. ευρώ στο real estate μέσω διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας holding που διαθέτει, της Pontegadea. Η αξία της περιουσίας του φτάνει τα 58,5 δισ. δολάρια. Αφού έχτισε μια τεράστια περιουσία στην αγορά ... συνέχεια »

[Euro2day]: Άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Βιοτέρ

f48abcddd4.jpeg

Οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται από σήμερα στην κατηγορία Επιτήρησης Λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας “ΒΙΟΤΕ Ρ Α.Ε.”, από σήμερα 7 Ιουλίου 2020, διότι ήρθησαν οι λόγοι για τους ... συνέχεια »

[Euro2day]: Έως και 192.000 λιγότερους εργαζόμενους φέτος βλέπει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

e9993e7b84.jpeg

Ο αριθμός των απασχολουμένων το 2020 αναμένεται να μειωθεί κατά 153 χιλιάδες άτομα εφόσον το ΑΕΠ συρρικνωθεί κατά 8% και κατά 192 χιλιάδες άτομα εφόσον το ΑΕΠ μειωθεί κατά 10%, όπως εκτιμά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Ο αριθμός των ... συνέχεια »

[Euro2day]: Αυξήθηκαν 50% οι νοσηλείες Covid-19 στην Καλιφόρνια σε 2 εβδομάδες

76665443a6.jpeg

Τις 5.800 έφτασαν οι ασθενείς σε νοσοκομεία. Περίπου το ένα τρίτο αυτών που νοσηλεύτηκαν βρίσκονταν στην κομητεία του Λος Αντζελες. 1.400 κρατούμενοι στην φυλακή του San Quentin έχουν μολυνθεί από τον ιό. Αυξήθηκαν οι νέες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Καλιφόρνια το ... συνέχεια »

[Euro2day]: Επιπλέον 7 εκατ. ευρώ για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

dc711f1de9.jpeg

Συνολικά, θα χορηγηθούν 370.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα φτάσει τα 37.000.000 ευρώ. Ως τις 10 Ιουλίου οι αιτήσεις. Μετά το ρεκόρ των 457.000 αιτήσεων δικαιούχων για το ενισχυμένο και διευρυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ, ο υπουργός Εργασίας ... συνέχεια »

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!