Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | Πηγή: EURO2DAY

Πηγή: EURO2DAY

[Euro2day]: Γιατροί του Τόκιο κάνουν έκκληση για ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων

6d3bb6bf1d.jpeg

Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει “ασφαλείς Ολυμπιακούς” τηρώντας παράλληλα τα μέτρα περιορισμού της Covid-19. Μια από τις σημαντικότερες ιατρικές ενώσεις στην Ιαπωνία συντάχθηκε με το κίνημα κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λέγοντας ότι ... συνέχεια »

[Euro2day]: Κρυμμένη αξία στην Τιτάν βλέπει η Wood, νέα τιμή-στόχος

c22dda70c2.jpeg

Ο οίκος προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη των εσόδων του εισηγμένου ομίλου στην ελληνική αγορά, με τα EBITDA να ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ το 2023 από 17 εκατ. το 2020. Νέα τιμή-στόχο στα 22 από 14 ευρώ δίνει η Wood για ... συνέχεια »

[Euro2day]: Συρρίκνωση 1,8% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο

8e7b8918f1.jpeg

Ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 0,3% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, σε τριμηνιαία βάση. Κατά 0,6% υποχώρησε το ΑΕΠ στην ευρωζώνη και κατά 0,4% στην ΕυρωπαϊκήΕνωση το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, σύμφωνα με τις ... συνέχεια »

[Euro2day]: Βγήκε άμυνα στην αγορά, με τζίρο 63,5 δισ. στο τρίμηνο

beda71081e.jpeg

Μόλις 5,4% η πτώση στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων παρά το lockdown του πρώτου τριμήνου. Ποιοι κλάδοι εμφανίζουν διψήφια άνοδο τζίρου, για ποιους μηδενίστηκαν τα έσοδα. Στις 210.217 οι κλειστές επιχειρήσεις τον Μάρτιο. Την ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων καταδεικνύουν τα ... συνέχεια »

[Euro2day]: Βουτιά 52% στον τζίρο της εστίασης το πρώτο τρίμηνο

89639325fb.jpeg

Στα 460,58 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το τζίρος έναντι 970 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2020, οπότε το lockdown ήταν σε ισχύ τις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου. Καθίζηση και στα έσοδα του τομέα παροχής καταλυμάτων. Βαρύ ήταν το αποτύπωμα της πανδημίας ... συνέχεια »

[Euro2day]: Γερμανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή κατά του PSPP της ΕΚΤ

8a0eaffb3d.jpeg

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε πως η ΕΚΤ έχει αποδείξει πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 2,4 τρισ. ευρώ είναι και απαραίτητο αλλά και κατάλληλο. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε σήμερα αγωγή κατά του προγράμματος αγοράς ομολόγων PSPP ύψους ... συνέχεια »

[Euro2day]: Ενα υποχρεωτικό self test αυτή την εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα

4b14ef99a0.jpeg

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στους κλάδους που υποχρεούνται σε self test πρέπει να κάνουν έναν έλεγχο. Σύσταση και για δεύτερο. Διευκρινίζεται ότι για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που ... συνέχεια »

[Euro2day]: Ρεκόρ για τις δημόσιες εγγραφές το πρώτο τρίμηνο του 2021

0b3b52e6ea.jpeg

Ο αριθμός των δημοσίων εγγραφών παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 85% και τα έσοδα κατά 271%, σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Οι δημόσιες εγγραφές μέσω εταιρειών εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) ήταν πιο ενεργές. Η αυξημένη δραστηριότητα δημόσιων εγγραφών (IPOs) κατά το ... συνέχεια »

[Euro2day]: Φωτοβολταϊκά: Διπλασιάστηκαν το 2020 τα συστήματα αυτοπαραγωγής

8e66479725.jpeg

Εγκαταστάθηκαν 17 MWp νέων συστημάτων με ενεργειακό συμψηφισμό ή εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ της κατηγορίας αυτής στα 51 MWp, με τα εμπορικά συστήματα να καλύπτουν. Το 2020 υπήρξε μια ιδιαίτερη χρονιά για τα φωτοβολταϊκά. Όχι μόνο γιατί ... συνέχεια »

[Euro2day]: Αυξήθηκαν 3,2% οι τιμές των διαμερισμάτων στην Ελλάδα

2e80c58907.jpeg

Ανοδος άνω του 5% στις τιμές για τα διαμερίσματα στην Αθήνα, σχεδόν 4% για τα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη. Σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές για νέες και παλιές κατοικίες. Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ. Με βάση τα στοιχεία που έχουν ... συνέχεια »

[Euro2day]: Υποτονική η κίνηση στο τελωνείο Ευζώνων

f75385039e.jpeg

Το κόστος για τη διεξαγωγή τεστ είναι ένας σημαντικός παράγοντας που αποτρέπει τα αυθόρμητα ταξίδια στην Ελλάδα από μια τετραμελή οικογένεια των γειτονικών χωρών, επισημαίνει ο διευθυντής του τελωνείου. Υποτονική είναι προς το παρόν η κίνηση στο τελωνείο Ευζώνων αφού ... συνέχεια »

[Euro2day]: Νέο «όπλο» ΑΑΔΕ για τις παράνομες εισαγωγές αυτοκινήτων

150060c141.jpeg

Πρόσβαση σε στοιχεία ταξινομήσεων οχημάτων σε άλλα κράτη-μέλη αποκτά με νέα ψηφιακή εφαρμογή η ΑΑΔΕ. Εντείνονται οι επιτόπιοι έλεγχοι στις οδικές αρτηρίες. Ενισχύει το οπλοστάσιό της για την καταπολέμηση της απάτης του ΦΠΑ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στο προσεχές ... συνέχεια »

[Euro2day]: «Big short» 530 εκατ. δολαρίων κατά της Τesla

28cfe46376.jpeg

Ο μεγαλοεπενδυτής Michael Burry που έγινε διάσημος προβλέποντας τη φούσκα της αμερικανικής κτηματαγοράς έχει σορτάρει τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ελον Μασκ, η οποία έκλεισε σε ιστορικό υψηλό στις 26 Ιανουαρίου. Από τότε ωστόσο έχει χάσει 35%. Ο μεγαλοεπενδυτής Michael ... συνέχεια »

[Euro2day]: «Εμφραγμα» σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας

7fb56dbbbe.jpeg

Η κυκλοφορία παρουσιάζεται αυξημένη κατά 5.2% σε σχέση με πέρσι και κατά 5.9% σε σχέση με το 2019 τις πρωινές ώρες αιχμής. Μεγάλη άνοδος σε Λ. Κηφισίας και Αθηνών. Αύξηση της κυκλοφορίας που σε κάποιες περιπτώσεις, σε σχέση με την ... συνέχεια »

[Euro2day]: Εισόδημα 600.000 δολάρια είχε η οικογένεια Μπάιντεν

fdd81d881e.jpeg

Το 2020 ο κ. Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, καθηγήτρια σε δημόσιο πανεπιστήμιο, δήλωσαν ακαθάριστο εισόδημα 607.336 δολαρίων. Κατέβαλαν 157.414 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους. Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν είχαν εισοδήματα που ξεπέρασαν κατά τι τα 600.000 δολάρια ... συνέχεια »

[Euro2day]: Κατηφόρισε η ανεργία στη Βρετανία το πρώτο τρίμηνο

78844020cf.jpeg

Το ποσοστό σημείωσε αναπάντεχη πτώση το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, φτάνοντας στο 4,8%. Oι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα διατηρηθεί στο 4,9%. Περισσότερο από το αναμενόμενο ενισχύθηκε η αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο, καθώς η ... συνέχεια »

[Euro2day]: Σκρέκας: Οι οκτώ άξονες της ενεργειακής μετάβασης

05853a09a7.jpeg

Ο υπουργός Ενέργειας θα παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή τους άξονες της μετάβασης σε «πράσινη» οικονομία. Ο νέος ενεργειακός σχεδιασμός, το «Εξοικονομώ» και η ηλεκτροκίνηση. Τους άξονες της στρατηγικής μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ενεργειακή ... συνέχεια »

[Euro2day]: Φουντώνει η κόντρα Cosmote-Nova για τα μεγάλα πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

41b4b3543a.jpeg

Η ανάληψη των δικαιωμάτων του ΝΒΑ από την Cosmote ανακοινώθηκε επίσημα, ενώ ακολουθεί το ιταλικό πρωτάθλημα. Επόμενες… μάχες αναμένεται να δοθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο αγγλικό. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, της Super League, έχουν στρέψει τα βλέμματά τους ο ... συνέχεια »

[Euro2day]: Τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

301c989b76.jpeg

Στο τραπέζι των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών θα τεθεί «η κλιμάκωση της βίας στην Γάζα, γύρω από την Γάζα, το Ισραήλ και τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη για να συζητηθεί πώς μπορεί καλύτερα η ΕΕ να συνδράμει έτσι ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση ... συνέχεια »

[Euro2day]: Πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών προανήγγειλαν Κικίλιας-Βορίδης

6d85438e9a.jpeg

Οι προσλήψεις, που θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του έτους, θα αφορούν πρωτίστως όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία. «Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του ... συνέχεια »

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!