Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: Ξεκινά 1η Οκτωβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου
[Σκάϊ]: Ξεκινά 1η Οκτωβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου

[Σκάϊ]: Ξεκινά 1η Οκτωβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Λήμνο, ενώ θα υπάρχουν ταυτόχρονες προβολές σε Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Άγιο Ευστράτιο, Φούρνους, Ψαρά και Οινούσσες.

Ανοίγει τις πύλες του την 1η Οκτωβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αιγαίου (9o Aegean Docs).

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Λήμνο, ενώ θα υπάρχουν ταυτόχρονες προβολές σε Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Άγιο Ευστράτιο, Φούρνους, Ψαρά και Οινούσσες. Έτσι το 9ο Aegean Docs θα αποτελέσει για μία εβδομάδα, από 1 έως 6 Οκτωβρίου, ένα βήμα πολιτισμού και διαλόγου στο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνθέτουν 40 ταινίες ντοκιμαντέρ από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα, σε πρώτη προβολή στα νησιά αλλά και με ευρωπαϊκές και διεθνείς πρεμιέρες. Είκοσι πέντε σκηνοθέτες και παραγωγοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα ταξιδέψουν στη Λήμνο και στη Μυτιλήνη για να συναντήσουν το κοινό και να συζητήσουν μαζί του.

Φέτος, για δεύτερη φορά, η Λήμνος θα φιλοξενήσει την έδρα του Φεστιβάλ, χάρις στην συνεργασία του Δήμου Λήμνου, του Οργανισμού Εκπαίδευσης διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, και Αθλητισμού Δήμου Λήμνου.

Από την Λήμνο, σε απευθείας μετάδοση (livestreaming). θα μεταδίδονται οι συζητήσεις με το κοινό, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν και οι θεατές των ίδιων ταινιών από τα άλλα νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!