Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου, σχέδιο Α και Β για το χειμώνα, αλλαγές στις ταξιδιωτικές λίστες
[Σκάϊ]: Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου, σχέδιο Α και Β για το χειμώνα, αλλαγές στις ταξιδιωτικές λίστες

[Σκάϊ]: Βρετανία: Τρίτη δόση εμβολίου, σχέδιο Α και Β για το χειμώνα, αλλαγές στις ταξιδιωτικές λίστες

Το «σχέδιο Β» θα ενεργοποιηθεί εάν το σύστημα υγείας NHS έρθει ξανά αντιμέτωπο με «αφόρητη πίεση» από τον κορωνοϊό.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι λεπτομέρειες του βρετανικού προγράμματος χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και της «εργαλειοθήκης» του σχεδίου διαχείρισης του ιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο.

Πριν από την προγραμματισμένη για το απόγευμα συνέντευξη Τύπου του Μπόρις Τζόνσον κατά την οποία ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα συνοψίσει τις νεότερες αποφάσεις, ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τη σύσταση της Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) για χορήγηση ενισχυτικής δόσης στους πολίτες άνω των 50 ετών και στους ευπαθείς. Όπως συμπλήρωσε, η χορήγηση της τρίτης δόσης θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Λίγο νωρίτερα η επιτροπή JCVI είχε συστήσει τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Θα χορηγείται κατά προτίμηση μία δόση του εμβολίου της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna, αν και σε περιπτώσεις που υπαγορεύεται ιατρικά θα μπορεί να χορηγείται και τρίτη δόση του σκευάσματος της AstraZeneca. Η ενισχυτική δόση θα δίνεται όχι νωρίτερα από έξι μήνες μετά από τη δεύτερη δόση.

Ο επικεφαλής της JCVI καθηγητής Γουέι Σεν Λιμ δήλωσε ότι η σύσταση αφορά μόνο αυτόν το χειμώνα και ότι οι νεότεροι των 50 ετών ίσως να μη χρειαστούν ενισχυτική δόση, κάτι ωστόσο που θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!