Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Βρετανία: Πόσο προστατεύει η τρίτη δόση από την Covid- Εν αναμονή της απόφασης
[Σκάϊ]: Βρετανία: Πόσο προστατεύει η τρίτη δόση από την Covid- Εν αναμονή της απόφασης

[Σκάϊ]: Βρετανία: Πόσο προστατεύει η τρίτη δόση από την Covid- Εν αναμονή της απόφασης

Εν τω μεταξύ, με συνέντευξή της στην Daily Telegraph η ερευνήτρια της Οξφόρδης που ήταν επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο της AstraZeneca σημειώνει ότι η ενισχυτική δόση δε χρειάζεται να δοθεί σε όλο τον πληθυσμό.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το πρόγραμμα χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να λάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει στις αρχές της άλλης εβδομάδας, σύμφωνα με τους Times.

Κατά την εφημερίδα η απόφαση θεωρείται δεδομένη, καθώς κλινικά στοιχεία δείχνουν «πολλαπλή αύξηση» της ποσότητας των αντισωμάτων κατά του ιού μετά από τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στην Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI), που συστήνει στη βρετανική κυβέρνηση πώς πρέπει να προχωρά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τα στοιχεία αυτά πιστεύεται ότι δείχνουν πως μια ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer μήνες μετά από τη δεύτερη δόση ενισχύει σημαντικά την άμυνα του οργανισμού.

Η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer ενισχύει σημαντικά τα αντισώματα ακόμα και σε όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca με τις δύο πρώτες δόσεις.

Η JCVI καλείται πλέον να συστήσει τις ηλικιακές ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση μαζί με τους πιο ευπαθείς, τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν, αλλά και το χρόνο χορήγησης των ενισχυτικών δόσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!