Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Βρετανία: Ποια ελληνικά νησιά εξετάζεται να συμπεριληφθούν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα
[Σκάϊ]: Βρετανία: Ποια ελληνικά νησιά εξετάζεται να συμπεριληφθούν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα

[Σκάϊ]: Βρετανία: Ποια ελληνικά νησιά εξετάζεται να συμπεριληφθούν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ερωτηθείς για την επικείμενη αναθεώρηση έθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της δημόσιας υγείας στη Βρετανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η όποια διεύρυνση της πράσινης λίστας θα είναι μάλλον περιορισμένη.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Πιέσεις από τουριστικούς παράγοντες και την κοινή γνώμη δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να αυξήσει τους προορισμούς όπου θα μπορούν να ταξιδεύουν οι Βρετανοί αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι κατά την επιστροφή τους να μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα.

Σήμερα είναι μια κρίσιμη μέρα για τη Βρετανία, καθώς θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Ντάουνινγκ Στριτ υπό τον πρωθυπουργό και το Ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας που καθορίζει ποιες χώρες θα είναι στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα, από τις οποίες οι αφίξεις δεν έχουν υποχρέωση καραντίνας.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι έκπληξη αν η ηπειρωτική Ελλάδα περιλαμβανόταν σήμερα στην πράσινη λίστα, ενώ είναι ανοιχτή η συζήτηση για ελληνικά νησιά. Οι περισσότεροι παραπέμπουν σε μια διαφορετικής κρισιμότητας λίστα από το Foreign Office που περιλαμβάνει ως ασφαλείς προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Ωστόσο, ο πιο γνωστός Βρετανός ταξιδιωτικός αναλυτής, Σάιμον Κάλντερ, αφαιρεί από αυτή τη λίστα, κατά την εκτίμησή του, την Κρήτη και προσθέτει τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κεφαλονιά κι ενδεχομένως τη Λέσβο, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα δικαιολογούσαν την αναβάθμιση αυτών των νησιών στην πράσινη λίστα.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ερωτηθείς για την επικείμενη αναθεώρηση έθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια της δημόσιας υγείας στη Βρετανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η όποια διεύρυνση της πράσινης λίστας θα είναι μάλλον περιορισμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!