Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Βρετανία: 9 στους 10 έχουν αντισώματα κατά Covid εν μέσω διαφωνιών για άρση των μέτρων
[Σκάϊ]: Βρετανία: 9 στους 10 έχουν αντισώματα κατά Covid εν μέσω διαφωνιών για άρση των μέτρων

[Σκάϊ]: Βρετανία: 9 στους 10 έχουν αντισώματα κατά Covid εν μέσω διαφωνιών για άρση των μέτρων

Ο βασιλικός καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σερ Τζον Μπελ συμφώνησε ότι η ανοσία από τα εμβόλια θα αυξάνεται, σχολιάζοντας ότι δε βλέπει λόγο για την κυβέρνηση να ταλαντεύεται ως προς το σχέδιο άρσης των μέτρων στις 19 του μήνα.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Εννέα στους δέκα ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται ότι έχουν αναπτύξει κάποιο βαθμό αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

Τα στοιχεία βασίζονται σε δείγμα αποτελεσμάτων εξετάσεων αίματος από πολίτες στην κοινότητα, δηλαδή εκτός νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών δομών, κατά την εβδομάδα που άρχιζε στις 14 Ιουνίου.

Η ανάπτυξη αντισωμάτων προκύπτει από τον εμβολιασμό ή από προσβολή του οργανισμού από τον ιό.

Τα στοιχεία αυτά θα ενθαρρύνουν την κυβέρνηση που έχει ανακοινώσει την κατάργηση σχεδόν όλων των μέτρων κατά της πανδημίας στις 19 Ιουλίου, παρά τις προειδοποιήσεις από επιστήμονες και από την αντιπολίτευση ότι διακινδυνεύει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

Κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης με ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό το μεσημέρι ο Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας ότι οι επιστήμονες έχουν καταστήσει σαφές πως τα εμβόλια έχουν κόψει το δεσμό μεταξύ κρουσμάτων και σοβαρής νόσησης και θανάτου.

Μάλιστα ο βασιλικός καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σερ Τζον Μπελ συμφώνησε ότι η ανοσία από τα εμβόλια θα αυξάνεται, σχολιάζοντας ότι δε βλέπει λόγο για την κυβέρνηση να ταλαντεύεται ως προς το σχέδιο άρσης των μέτρων στις 19 του μήνα. «Βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, για την ακρίβεια γεμάτο κατά τα 3/4», σχολίασε ο διακεκριμένος επιστήμονας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!