Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βουλή: Ομόφωνο «ΝΑΙ» στην αυστηροποίηση των ποινών για τον βασανισμό ζώων
[Σκάϊ]: Βουλή: Ομόφωνο «ΝΑΙ» στην αυστηροποίηση των ποινών για τον βασανισμό ζώων

[Σκάϊ]: Βουλή: Ομόφωνο «ΝΑΙ» στην αυστηροποίηση των ποινών για τον βασανισμό ζώων

Βορίδης: Ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής κοινωνίας και πολιτείας απέναντι σε απαράδεκτες βαρβαρότητες. Σκληρή και αποτελεσματική η τιμωρία. Στηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Ομόφωνα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για την αναβάθμιση του αδικήματος θανάτωσης και βασανισμού ζώων σε κακούργημα με ποινή κάθειρξης έως 10 ετών, που συνιστά όπως είπε ο ίδιος ο Μάκης Βορίδης ένα ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής της ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας απέναντι σε απαράδεκτες βαρβαρότητες και αποτρόπαιες πράξεις, που δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη και ευνομούμενη πολιτεία.

Αν και η ρύθμιση προωθείται προς ψήφιση με αφορμή πλήθος φρικιαστικών περιστατικών βασανισμού ζώων, που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν νομοθετεί εν θερμώ.

«Θεωρώ ότι τα περιστατικά αυτά φανέρωσαν ήδη τη μεταβολή εντός βασικού μεγέθους για την αντεγκληματική μας πολιτική. Του μεγέθους της εντάσεως της ηθικοκοινωνικής απαξίας της πράξης αυτής. Δεν ανέχεται πια η κοινωνία μας αυτές τις συμπεριφορές. Θέλει να τιμωρούνται αποτελεσματικά και δίκαια. Αυτή είναι η πρέπουσα αρμόζουσα και δίκαιη τιμωρία για τους βασανιστές των ζώων και δίκαιη σημαίνει κακούργημα με ποινή 10ετούς κάθειρξης», σημείωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μελέτες, που αποδεικνύουν ότι οι «οι βασανιστές ζώων αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο ευρύτερο», καθώς η βία τους δεν στρέφεται μόνο κατά των ζώων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!