Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τη συνταγματικότητα των αλλαγών στα ΑΕΙ
[Σκάϊ]: Βουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τη συνταγματικότητα των αλλαγών στα ΑΕΙ

[Σκάϊ]: Βουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τη συνταγματικότητα των αλλαγών στα ΑΕΙ

Σκουρλέτης: Η ΝΔ συγκρίνεται με τις συνταγματικές ερμηνείες Ερντογάν. Βρούτσης: Διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις της βίας. Οι δυνάμεις της αδράνειας προσπαθούν να εμποδίσουν τη μεταρρύθμιση.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 επί των διατάξεων για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, συστήματος καταγραφής εικόνας και ήχου και πειθαρχικού δικαίου, αποτέλεσαν το δεύτερο πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Κόντρα στην έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής περί ρύθμισης σύμφωνης με τη νομολογία του ΣτΕ (σ.σ. πανεπιστημιακή αστυνομία), καθώς η προστασίας της ζωής και της προσωπικής ασφάλειας αποτελεί υποχρέωση του κράτους και αυτό διαρθρώνει το σύστημα αυτής της προστασίας, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν ότι οι επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου παραβιάζουν κατάφωρα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και την αρχή της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συγκρίνεται ολοένα και περισσότερο «με τις συνταγματικές προθέσεις ερμηνείας που κάνει ο Ερντογάν» και θυμίζει την Ελληνική Λύση, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα περιστατικά βίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μεμονωμένα.

Σφοδρότατη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διασύνδεση με δυνάμεις της βίας, υποκρισία και προσπάθεια παρεμπόδισης ψήφισης του νομοσχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!