Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βουλή: Φραγμός σε διορισμό Ζαρούλια με αναδρομικό «κώλυμα» για συζύγους-συγγενείς α' βαθμού
[Σκάϊ]: Βουλή: Φραγμός σε διορισμό Ζαρούλια με αναδρομικό «κώλυμα» για συζύγους-συγγενείς α' βαθμού

[Σκάϊ]: Βουλή: Φραγμός σε διορισμό Ζαρούλια με αναδρομικό «κώλυμα» για συζύγους-συγγενείς α' βαθμού

Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής. Θα προστεθεί και η δικλείδα ασφαλείας του κωλύματος της υποδικίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Απαγόρευση διορισμού συζύγων και συγγενών α’ βαθμού ως μετακλητών, με στόχο το οριστικό κλείσιμο του «παραθύρου» που επέτρεψε στην υπόδικη Ελένη Ζαρούλια να διεκδικήσει από τη Βουλή θέση μετακλητής υπαλλήλου του συζύγου της και αρχηγού της Χρυσής Αυγής, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μετά το «τσουνάμι» αντιδράσεων και σε συνέχεια της δήλωσης που είχε κάνει για «μπλόκο» στον διορισμό Ζαρούλια, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με τις αλλαγές που προτίθεται να προωθήσει στον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κανονισμός θα συμπορευτεί με την πρόβλεψη του νόμου για το επιτελικό κράτος περί «κωλύματος» διορισμού ως μετακλητών για συζύγους, συμβίους και συγγενείς α’ και β’ βαθμού, αυτού που τους διορίζει. Πρόβλεψη η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε ενσωματωθεί στον Κανονισμό της Βουλής. «Υπέθετα ότι υπάρχει γι’ αυτό και πέρασαν περισσότερες από 20 μέρες για να το υπογράψω. Η πρώτη κίνηση είναι να προτείνω στην επιτροπή του Κανονισμού την καθιέρωση αυτού του κωλύματος», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο ίδιος προανήγγειλε επίσης αλλαγές για την καθιέρωσης Κανονισμό του κωλύματος υποδικίας συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο υπάρχει ως μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στο δημόσιο μαζί με εκείνες για υποδικία για κάποια πολύ σοβαρά κακουργήματα (π.χ. δωροδοκία κλοπή απιστία συκοφαντική δυσφήμηση καθ’ επανάληψη).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!