Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βουλή: Με ευρύτατη συναίνεση εγκρίθηκε η προμήθεια των Rafale
[Σκάϊ]: Βουλή: Με ευρύτατη συναίνεση εγκρίθηκε η προμήθεια των Rafale

[Σκάϊ]: Βουλή: Με ευρύτατη συναίνεση εγκρίθηκε η προμήθεια των Rafale

«ΝΑΙ» από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Για ιστορική ημέρα και ισχυρό μήνυμα θωράκισης της χώρας μας, έκανε λόγο η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Ως εκπομπή ισχυρού μηνύματος εθνικής ομοψυχίας για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της αποφασιστικότητάς της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής, χαιρετίστηκε από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ευρύτατη πλειοψηφία με την οποία υπερψηφίστηκε η σύμβαση προμήθειας των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

«ΝΑΙ» στη σύμβαση εκτός από την κυβερνώσα πλειοψηφία της ΝΔ, είπαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

«Το Σώμα εξέπεμψε ένα ισχυρό μήνυμα. Όλοι – όχι ως προς την τελική στάση – αλλά ως προς τη διάθεση όλοι διακείμεθα θετικά στην προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε υπογραμμίσει ότι: «από το ερχόμενο καλοκαίρι 18 υπερηχητικές ριπές ανέμου, αυτή είναι η απόδοση της λέξης Rafale στα ελληνικά, με ελληνικά διακριτικά στα φτερά και Έλληνες ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας στο χειριστήριο, θα έρθουν να πετάξουν και θα σκεπάσουν –πληρέστερα – μαζί με τον υπόλοιπο στόλο το Αιγαίο με τα φτερά τους και τα όπλα τους».

Ως δράση που θα οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε νέα εποχή, χαρακτήρισε την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, υποστηρίζοντας ότι θα αναβαθμίσουν την στρατιωτική ισχύ τους και θα εδραιώσουν με εμφατικό τρόπο το ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!