Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βορίδης: Το πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας είναι απολύτως φιλικό προς τους εργαζόμενους
[Σκάϊ]: Βορίδης: Το πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας είναι απολύτως φιλικό προς τους εργαζόμενους

[Σκάϊ]: Βορίδης: Το πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας είναι απολύτως φιλικό προς τους εργαζόμενους

Οι περισσότερες χώρες, ανέφερε ο κ. Βορίδης, έχουν νομοθετήσει την τηλεργασία – και η Ελλάδα είναι από τις λίγες που δεν έχουν θεσμικό πλαίσιο.

Η ρύθμιση του πλαισίου της τηλεργασίας στον δημόσιο τομέα, θα έπρεπε να μας βρίσκει επί της Αρχής όλους σύμφωνους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός είπε, ότι κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου θα ακούσουμε τις προτάσεις των κομμάτων και θα δούμε επί των άρθρων ποιες αλλαγές μπορεί να γίνουν. Αναρωτήθηκε όμως, πώς μπορεί να έχει κάποιος αντίρρηση, στο να ρυθμιστεί το πλαίσιο της τηλεργασίας σήμερα.

Οι περισσότερες χώρες, ανέφερε ο κ. Βορίδης, έχουν νομοθετήσει την τηλεργασία – και η Ελλάδα είναι από τις λίγες που δεν έχουν θεσμικό πλαίσιο. Ήδη, το 8% των εργαζομένων στην ΕΕ είναι τηλεργαζόμενοι και η μορφή αυτή απασχόλησης έχει μέλλον, δυναμική και προοπτική. Στην Δανία, σημείωσε, που κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό τηλεργασίας, έχουμε 19.5% τηλεργαζομένους. Η Ιταλία, που είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης, έχει ένα 2%, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ένα ποσοστό της τάξεως του 3,3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!