Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Βιβλίο: «Πολιτική Φιλοζωία. Ένα κίνημα γεννιέται»
[Σκάϊ]: Βιβλίο: «Πολιτική Φιλοζωία. Ένα κίνημα γεννιέται»

[Σκάϊ]: Βιβλίο: «Πολιτική Φιλοζωία. Ένα κίνημα γεννιέται»

Πρόκειται για ένα πολιτικό μανιφέστο υπέρ μιας αναδυόμενης ιδεολογίας, η βασική θέση της οποία είναι πως η στάση του ανθρώπου προς τα ζώα θα καθορίζει πλέον όλα τα σπουδαία πολιτικά ζητήματα

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο «Πολιτική Φιλοζωία. Ένα κίνημα γεννιέται» του Νίκου Ράπτη. Πρόκειται για ένα πολιτικό μανιφέστο υπέρ μιας αναδυόμενης ιδεολογίας, η βασική θέση της οποία είναι πως η στάση του ανθρώπου προς τα ζώα θα καθορίζει πλέον όλα τα σπουδαία πολιτικά ζητήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δικηγόρο και ιδρύτρια του Dog’s voice Έλενα Δέδε.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΑΝΑ∆ΥΟΜΕΝΗΣ Ι∆ΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Για τους περισσότερους, ο όρος «φιλοζωία» παραπέµπει σε µια καλοκάγαθη και κάπως ιδιότροπη στάση ζωής. Παρουσιάζεται ως η υπέρμετρη συναισθηματική προσκόλληση στα ζώα, συνήθως στα ζώα συντροφιάς, στα γατάκια και στα σκυλάκια.

Η Πολιτική Φιλοζωία βρίσκεται πέραν αυτής της καλοπροαίρετης συμπεριφοράς. Βασική µας θέση είναι πως πλέον η στάση του ανθρώπου προς τα ζώα θα καθορίζει όλα τα σπουδαία πολιτικά ζητήματα. Η προστασία των ζώων, η ευημερία τους και η απελευθέρωσή τους από τον ανθρώπινο ζυγό θα κρίνουν εντέλει εάν θα έχουμε πόλεμο ή ειρήνη, δημοκρατία ή αυταρχισμό, ευημερία ή φτώχεια. Αυτός ο ισχυρισμός μοιάζει σίγουρα υπερβολικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!