Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Βεστάγκερ: Η Ελλάδα αποτελεί έμπνευση- Πιερρακάκης: Εξετάζεται χρήση πλατφόρμας για εμβόλια για ραντεβού υγείας
[Σκάϊ]: Βεστάγκερ: Η Ελλάδα αποτελεί έμπνευση- Πιερρακάκης: Εξετάζεται χρήση πλατφόρμας για εμβόλια για ραντεβού υγείας

[Σκάϊ]: Βεστάγκερ: Η Ελλάδα αποτελεί έμπνευση- Πιερρακάκης: Εξετάζεται χρήση πλατφόρμας για εμβόλια για ραντεβού υγείας

«Καθώς το κράτος ψηφιοποιείται, η πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι να προσαρμόσουμε συγκεκριμένα πρόγραμμα για την επανακατάρτιση κυρίως εκείνων που στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το ψηφιακό μέλλον που διαμορφώνεται έπειτα από το ξέσπασμα την πανδημίας ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης μεταξύ της αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιας για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Μαργκρέτε Βεστάγκερ και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται στο Ζάππειο και μεταδίδεται διαδικτυακά.

Η κ. Βεστάγκερ ξεκίνησε την τοποθέτησή της καλημερίζοντας στα ελληνικά το κοινό. Όπως επισήμανε «η τεχνολογία είναι μέρος του κλειδιού για να κλείσεις τις δυσκολίες και τις πληγές της οικονομικής κρίσης. Το παράδοξο είναι πως αν και η πανδημία ήταν σκληρή ήταν και η περίοδος που ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιταχύνθηκε στην Ελλάδα. Ίσως τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα να έχει τη μεγαλύτερη αύξηση ΑΕΠ στην Ευρώπη και αυτό δείχνει πώς έγινε η διαχείριση της πανδημίας». Τόνισε ότι η τεχνολογία αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς ωστόσο χωρίς αξίες, δικαιοσύνη, ανθρωπιά, εμπιστοσύνη δεν «θα θέλουμε να ζούμε στις κοινωνίες του μέλλοντος. Όταν ρωτάμε τους ανθρώπους αν εμπιστεύονται την τεχνολογία απαντούν επιφυλακτικά ή πως δεν ξέρουν. Αυτό είναι ανησυχητικό διότι όταν φοβάσαι κάτι δεν το χρησιμοποιείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!