Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: Βερόνικα Αντετοκούνμπο: Παρακολουθώ όλους τους αγώνες και μετά στέλνω μήνυμα
[Σκάϊ]: Βερόνικα Αντετοκούνμπο: Παρακολουθώ όλους τους αγώνες και μετά στέλνω μήνυμα

[Σκάϊ]: Βερόνικα Αντετοκούνμπο: Παρακολουθώ όλους τους αγώνες και μετά στέλνω μήνυμα

“Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να είσαι χαρούμενος, εμείς ήμασταν και όταν δεν είχαμε τίποτα. Τα παιδιά μου ήταν τα μόνα μαύρα στο σχολείο τους στα Σεπόλια, αλλά δεν αντιμετώπισαν ποτέ ρατσισμό”, είπε η μητέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και δήλωσε πως πάντα ήξερε ότι τα παιδιά της θα τα καταφέρουν.

Η Βερόνικα με ενημερώνει ότι «Αντετοκούνμπο» σημαίνει «Tο στέμμα που ήρθε από τις μακρινές θάλασσες». Για την ακρίβεια, «Ade» σημαίνει «βασιλιάς». Το επώνυμο μιας από τις πιο διάσημες οικογένειες στον πλανήτη προέρχεται από τη γλώσσα Yoruba της Νιγηρίας, που μιλούσε ο σύζυγός της, Τσαρλς Αντετοκούνμπο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2017. «Όταν γεννήθηκε ο Γιάννης, πέρα από το ελληνικό όνομα του έδωσα και το “Ugo”, που στη γλώσσα Igbo που μιλάμε στο δικό μου χωριό στη Νιγηρία σημαίνει “το στέμμα του Θεού”», συνεχίζει.

Στην Οδύσσεια, ο Όμηρος χρησιμοποιούσε την αφηγηματική τεχνική της προοικονομίας, προϊδεάζοντας για σημαντικά γεγονότα που θα ακολουθούσαν με μικρές αναφορές σε διάφορους στίχους. Ήταν, άραγε, αυτά τα δύο ονόματα που διάλεξε η οικογένεια ένα είδος προοικονομίας για τη θεαματική πορεία προς τη δόξα του βασιλιά του NBA, Γιάννη Ugo Αντετοκούνμπο; Για το απίστευτο ταξίδι και την ιστορία ελπίδας αυτής της οικογένειας, την προσωπική τους Οδύσσεια από τη Νιγηρία μέχρι την Ελλάδα και την Αμερική, προκειμένου να βρουν τη δική τους Ιθάκη;

Το 2019, ο Γιάννης Ugo Αντετοκούνμπο βραβεύτηκε ως Most Valuable Player (MVP) της σεζόν στο NBA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!