Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Βερολίνο: Βρέθηκε Νόβιτσοκ στον οργανισμό του Ναβάλνι
[Σκάϊ]: Βερολίνο: Βρέθηκε Νόβιτσοκ στον οργανισμό του Ναβάλνι

[Σκάϊ]: Βερολίνο: Βρέθηκε Νόβιτσοκ στον οργανισμό του Ναβάλνι

Η χρήση της εν λόγω ουσίας παραπέμπει στην υπόθεση Σκριπάλ, του ρώσου πρώην πράκτορα που δηλητηριάστηκε μαζί με την κόρη του Γιούλια, επί βρετανικού εδάφους το 2018.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στα δείγματα που ελήφθησαν από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι προκύπτει η ύπαρξη του νευροτοξικού παράγοντα Νόβιτσοκ, σύμφωνα με τους New York Times . Η χρήση της εν λόγω ουσίας παραπέμπει στην υπόθεση Σεργκέι Σκριπάλ, του ρώσου πρώην πράκτορα που δηλητηριάστηκε μαζί με την κόρη του Γιούλια, επί βρετανικού εδάφους το 2018.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο 44χρονος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, ασθένησε μέσα σε αεροσκάφος που τον μετέφερε από τη Σιβηρία στην Μόσχα στις 20 Αυγούστου και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση μετά από έκτακτη προσγείωση. Ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο τον μετέφερε στη συνέχεια στο Βερολίνο όπου και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση. Γερμανοί γιατροί τόνιζαν από την αρχή πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ασθένειά του οφείλεται σε δηλητηρίαση.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι από τον έλεγχο των δειγμάτων που έγιναν σε ειδικό στρατιωτικό εργαστήριο προκύπτουν αποδείξεις χρήσης «χημικού από την ομάδα νευροτοξικών παραγόντων του Νόβιτσοκ».

Ο Ζάιμπερτ ανακοίνωσε επίσης, ότι η γερμανική κυβέρνηση θα ενημερώσει τους εταίρους της σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ για τα εργαστηριακά αποτελέσματα και πως «θα συζητήσει με τους εταίρους την κατάλληλη κοινή απάντηση, υπό το φως της ρωσικής αντίδρασης»..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!