Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να βρει μια ενιαία φωνή στις εξωτερικές σχέσεις
[Σκάϊ]: Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να βρει μια ενιαία φωνή στις εξωτερικές σχέσεις

[Σκάϊ]: Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να βρει μια ενιαία φωνή στις εξωτερικές σχέσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει τον κύκλο επίσημων επαφών με ομολόγους του μεταβαίνοντας αύριο 6 Ιουλίου στη Ρίγα της Λετονίας και στη συνέχεια στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 7 Ιουλίου, όπου επίσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία.

«Τη νέα μεγάλη πρόκληση που αποτελεί για το σύνολο της Ευρώπης η εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών στα εξωτερικά της σύνορα», έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εσθονίας Μαρτ Βόλμερ (Märt Volmer) στο Ταλίν, σήμερα, πρώτη μέρα της επίσημης περιοδείας του στις χώρες της Βαλτικής.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, πλέον βλέπουμε το ίδιο φαινόμενο που ειδαμε πέρυσι στον Έβρο, με την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τις τουρκικές αρχές, να επαναλαμβάνεται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με πιο πρόσφατη περίπτωση τη Λιθουανία. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, κάλεσε σε κοινή δράση υπέρ μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής που να μην επιβαρύνει δυσανάλογα τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει μια ενιαία φωνή στις εξωτερικές σχέσεις προκειμένου να “κάνουμε την ενότητα μας δύναμη”.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, χαιρετίζοντας την ακέραια στάση της Εσθονίας ως μη-μόνιμου μέλους της τρέχουσας σύνθεσης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί θεμέλιο της εξωτερικής πολιτικής και των δύο χωρών, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σύγκλιση απόψεων των δύο χωρών στα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “σε όλες τις κρίσιμες ευρωπαϊκες μάχες ήμασταν μαζί επειδή ήμασταν στη σωστή πλευρά”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!