Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βαρβιτσιώτης: Χρειαζόμαστε περισσότερη και πιο δυνατή Ευρώπη
[Σκάϊ]: Βαρβιτσιώτης: Χρειαζόμαστε περισσότερη και πιο δυνατή Ευρώπη

[Σκάϊ]: Βαρβιτσιώτης: Χρειαζόμαστε περισσότερη και πιο δυνατή Ευρώπη

Αναφερόμενος στα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα, μέσα από «μια πολυκύμαντη σχέση» με την ΕΕ, ισχυροποίησε τους θεσμούς της και εκσυγχρόνισε την οικονομία της και τις δομές του κοινωνικού κράτους.

«Για εμάς η Ευρώπη δεν είναι απλά ένα οικονομικό πρότζεκτ, ούτε αποτελεί απλά έναν γεωγραφικό χώρο, αλλά ένα χώρο κατοχυρωμένης ειρήνης, ελευθερίας και ασφάλειας. Αποτελεί πρότυπο σύγχρονης δημοκρατίας και ταυτόχρονα συνιστά γεωπολιτική δύναμη. Αυτό που χρειαζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, είναι περισσότερη και πιο δυνατή Ευρώπη».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα ως κεντρικός ομιλητής σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Greece’s 40 Years in the EU & Beyond», που συνδιοργανώθηκε από την έδρα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» του τμήματος Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Fletcher School (Tufts University) και από το Ινστιτούτο Σπουδών Ανατολικής Μεσογείου του Emmanuel College της Βοστώνης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη «υπήρξε το αποτέλεσμα της επιμονής, της διορατικότητας και του προσωπικού οράματος ενός αυθεντικού Ευρωπαίου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή», το όραμα του οποίου ήταν «να εκπληρωθούν οι φιλελεύθερες και δημοκρατικές αρχές που το έθνος είχε ήδη διακηρύξει με την Επανάσταση του 1821». Σήμερα, όπως είπε, η Ελλάδα έχει μια πραγματικά μεταρρυθμιστική και φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βαδίζει στα βήματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!