Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βαρουφάκης: Κυριαρχία σε αυτοδιοίκητα πανεπιστήμια-Επαναφορά ασύλου
[Σκάϊ]: Βαρουφάκης: Κυριαρχία σε αυτοδιοίκητα πανεπιστήμια-Επαναφορά ασύλου

[Σκάϊ]: Βαρουφάκης: Κυριαρχία σε αυτοδιοίκητα πανεπιστήμια-Επαναφορά ασύλου

Ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε τις διατάξεις για τη βάση εισαγωγής.

Κυριαρχία σε αυτοδιοίκητα πανεπιστήμια, επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, ως χώρου ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης των ιδεών, αλλά και περιφρούρησή του, μέσα από υπηρεσία που θα λογοδοτεί αποκλειστικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι στον κ. Χρυσοχοΐδη, ζήτησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτήρισε «πανεπιστημιακό παρακράτος» τη ΔΑΠ, στο οποίο «παρακράτος» πλέον, με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο από τη Βουλή, θα έρθει να προστεθεί και το «κράτος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Κυριαρχία στο πανεπιστήμιο

Μια ομιλία γεμάτη καταγγελίες, όχι μόνο για την κυβέρνηση, για την οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι είναι «πεπεισμένος εχθρός της ακαδημαϊκής κοινότητας» αλλά γεμάτη καταγγελίες και για τη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 μίλησε για κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε συνεργασία με επίορκους καθηγητές, και για παρακράτος της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια.

«Λυσσάξατε με το άσυλο. Το καταργήσατε. Κάνατε μια τρύπα στο νερό. Το άσυλο δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η κυριαρχία στο πανεπιστήμιο. Ποιος κυριαρχεί στο πανεπιστήμιο; Κυριαρχεί το κράτος και το αστυνομικό κράτος ή υπάρχει αυτοδιοίκητο στο πανεπιστήμιο με την κυριαρχία να είναι στα χέρια των πανεπιστημιακών αρχών; Αυτό είναι το ερώτημα. Υπάρχει πανεπιστημιακή υπηρεσία περιφρούρησης της πανεπιστημιακής κοινότητας ή το κράτος εντός του πανεπιστημίου; Αυτό είναι το ερώτημα. Κράτος ή αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο;», είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υπογράμμισε ότι σήμερα σε όλα τα σοβαρά πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, η κυριαρχία είναι στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο στον κόσμο, δεν υπάρχει μέσα αστυνομία. «Ψεύδεστε όταν λέτε ότι τάχα εμείς θέλουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο Κέιμπριτζ και στην Οξφόρδη, που έχει μέσα αστυνομία, αλλά δεν θέλουμε τα δικά μας παιδιά να έχουν την αστυνομία μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!