Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Τσιάρας: Αλλαγή του Ποινικού Νόμου για τα ειδεχθή εγκλήματα
[Σκάϊ]: Τσιάρας: Αλλαγή του Ποινικού Νόμου για τα ειδεχθή εγκλήματα

[Σκάϊ]: Τσιάρας: Αλλαγή του Ποινικού Νόμου για τα ειδεχθή εγκλήματα

Τι εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – 20 χρόνια θα μένουν στη φυλακή οι δράστες ειδεχθών εγκλημάτων – Αντί 16 που είναι σήμερα. Δεν θα μπορούν να έχουν πρόωρη απόλυση από τις φυλακές η να εργάζονται για να βγουν νωρίτερα – Μέτρα στη δικαιοσύνη για τις υποθέσεις επενδύσεων – Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα – Τι υποστήριξαν υπουργός δικαιοσύνης και ανώτατοι δικαστικοί.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Αμεση αλλαγή του Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δραστών για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα, όπως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, εξήγγειλε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Δικαιοςύνης Κων. Τσιάρας.

Ο υπουργός εξήγγειλε ότι στις περιπτώσεις των ειδεχθών εγκλημάτων, οι δράστες θα οριστεί στο εξής να παραμένουν στη φυλακή 20 χρόνια αντί 16χρόνια που είναι σήμερα, και χωρίς να έχουν τις ευεργετικές διατάξεις που δίδονται σε καταδικασθέντες, όπως εργασία και δυνατότητα πρόωρης απόλυσης υπό όρους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης τόνισε ότι η αλλαγή του νόμου θα γίνει στο πλαίσιο των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα που επεξεργάζεται από καιρό αρμόδια νομοθετική επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με στόχο να διορθωθούν διατάξεις του Ποινικού Νόμου που προέκυψαν από την εσπευσμένη ψήφιση του από την προηγούμενη κυβέρνηση παραμονές των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!